cutremur devastator în maroc. sute de morți. (video)

Un cutremur puternic cu epicentrul în apropiere de orașul turistic Marrakech, din Maroc a ucis sute de persoane, a anunțat guvernul marocan. Clădiri s-au prăbușit și oamenii și-au părăsit casele tremurând în mai multe orașe.

Locuitorii din Marrakech, cel mai apropiat oraș mare de epicentru, au declarat că unele clădiri s-au prăbușit în orașul vechi, un sit de patrimoniu mondial UNESCO. Televiziunea locală a arătat imagini cu un minaret de moschee căzut, cu dărâmături pe mașini, după ce cutremurul a avut loc la ora 11:11 seara, vineri. Ministerul de Interne al Marocului a declarat sâmbătă dimineața că cel puțin 296 de persoane au murit în provinciile apropiate de centrul cutremurului. În plus, 153 de persoane rănite au fost trimise la spitale pentru tratament. Majoritatea daunelor au avut loc în afara orașelor și localităților. Un oficial local a declarat că majoritatea deceselor au avut loc în zone montane greu accesibile.

Potrivit datelor autorităților marocane, că seismul a avut loc în zona Ighil d cu o magnitudine de 7,2. US Geological Survey a estimat magnitudinea cutremurului la 6,8 și a declarat că a avut o adâncime relativ mică de 18,5 km. Ighil, o zonă montană cu sate agricole mici, se află la aproximativ 70 km sud-vest de Marrakech. Seismul a avut loc puțin după ora 11 seara.

În Marrakech, unele case din orașul vechi dens populat s-au prăbușit și oamenii lucrau pentru a îndepărta dărâmăturile în timp ce așteptau echipamente grele. Alți locuitori ai Marrakech-ului au declarat că au văzut ambulanțe ieșind din orașul vechi și multe fațade ale clădirilor au fost deteriorate. Oamenii erau speriați și rămâneau afară în cazul unui alt cutremur.

Cutremurul a fost simțit până în Portugalia, Spania și Algeria.

Surse: The Guardian, El Mundo

Ultima oră

Comentariul meu