scandal imens la școala 4 din sibiu. părinții amenință că nu își lasă copiii să intre la ore (video foto)

Scandalul este în toi la Școala Gimnazială Nr. 4 din Sibiu, cu doar câteva zile înainte de începerea cursurilor, după ce, de curând, în Consiliul de Administrație s-a votat ca elevii din clasa a VIII-a să facă ore după-amiaza în noul an școlar. Mai mulți părinți au venit, vineri, să discute cu Gabriela Maniu, directoarea unității de învățământ, cerându-i să găsească soluții pentru copiii lor. „Nu vă este milă de ei? E vorba de calitatea vieții”, au spus aceștia. 

Cele patru clase de a VIII-a de la Școala Nr. 4 din Sibiu vor face cursuri de după-amiaza în anul școlar 2023-2024. Decizia a fost luată în Consiliul de Administrație, acolo unde cinci membri au votat „pentru”, iar alți doi s-au abținut. Părinții copiilor nu sunt de acord cu decizia, spunând că programul îi va bulversa, mai ales în contextul în care, anul acesta, vor susține Evaluarea Națională. Părinții susțin că elevii nu vor mai avea timp suficient să învețe, nu vor mai putea merge la meditații – pentru că profesorii sunt la ore de dimineață, atunci când elevii sunt liberi -, iar de activități extrașcolare nici nu mai poate fi vorba. 

Părinte: „Nu vă e milă de copii?”

Mai mulți părinți au mers, vineri, să discute cu Gabriela Maniu, directoarea Școlii Gimnaziale Nr. 4, în speranța că vor cădea de comun acord și vor căuta o soluție astfel încât copiii lor, din clasele a VIII-a, să poată veni la ore dimineața. Părinții sunt nemulțumiți și din cauză că au fost anunțați târziu de această modificare. Dacă ar fi știut, unii ar fi luat decizia să își transfere copiii la alte școli. 

Directoarea unității de învățământ susține că aceasta este varianta cea mai optimă. S-a luat în calcul și posibilitatea ca elevii din clasa a IV-a să facă ore după-amiaza, însă programul i-ar fi bulversat mai tare. „Eu, personal, am fost elevă la Școala 4, și am venit după-amiaza. Nici nu se punea problema atunci de învățământ de dimineață. Nici nu s-a pus problema să comentăm acest lucru. Sunt foarte multe școli în țară, în alte județe. (…) Cei din ciclul primar și cei din clasa a 4-a sunt mult mai vulnerabili, din punctul de vedere al părinților și din punct de vedere psihologic. Nu poți pretinde să aibă resposabilitățile pe care ar trebui să le aibă un copil de clasa a 8-a”, le-a spus directoarea Gabriela Maniu părinților. 

scandal imens la școala 4 din sibiu. părinții amenință că nu își lasă copiii să intre la ore (video foto)
Gabriela Maniu, directoarea Școlii Nr. 4

În Sibiu, doar elevii de clasa a VIII-a de la Școala 4 și de la „Brukenthal” vor face ore după-amiaza, iar părinții consideră că ei vor fi cei mai dezavantajați, fiindcă nu se vor putea pregăti corespunzător pentru examenele din vară. „Copiii din Sibiu care o să promoveze anul acesta, o să aibă Capacitatea, toți sunt de dimineață în afară de cei de la noi și Brukenthal. Dar nu ne legăm de ei. Aceasta este o competiție neloială din punctul nostru de vedere. Toți copiii merg de dimineață, numai ai noștri de după-amiază. Copii care or să fie surmenați, nu o să mai aibă timp de activități extrașcolare, timp de studiu, de odihnă. Ei o să fie cei mai defavorizați față de toate celelalte clase de a VIII-a din Sibiu”, a spus unul dintre părinți.  

Alt părinte susține că elevii vor fi obosiți și nu vor mai avea timp să se recreeze: „E vorba de calitatea vieții. Copilul de când se trezește și până la 8 seara nu poate să facă altceva. Se întoarce la ora 8 seara acasă și ce face? Mai pleacă undeva, în parc, să se dea cu bicicleta? Vă rog, înțelegeți-ne, sunt copii. Gândiți-vă la fiecare în parte, că îi cunoașteți. Nu vă e milă de ei? Haideți să încercăm cu sala de sport. Eu cred că se poate. Nu credeți că îi bulversați pe copiii de clasa a VIII-a?”. 

Părinții amenință cu greva. Elevii nu vor veni la ore

În cazul în care nu se va găsi o soluție astfel încât elevii să vină la școală de dimineață, părinții amenință cu greva. Aceștia spun că nu își vor mai lăsa copiii să meargă la ore. 

scandal imens la școala 4 din sibiu. părinții amenință că nu își lasă copiii să intre la ore (video foto)

Una dintre variantele propuse ar fi achizționarea unor containere unde cele patru clase să poată face orele. Școala „Constantin Noica”, spre exemplu, acolo au loc lucrări de reabilitare, are containere amplasate în incinta unității de învățământ. „Următoarea ședință a Consiliului Local este în data de 28 septembrie. Abia atunci putem avea un răspuns, dacă Consiliul Local a aprobat buget pentru achiziționarea de containere, dacă trebuie noi să achiziționăm, să punem pe SEAP și să facem formalitățile sau dacă Consiliul Local a zis că nu avem buget”, a spus directoarea Gabriela Maniu.

Până la finalul lunii, cel puțin, atunci când se va stabili dacă există buget pentru achiziționarea containerelor, elevii de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială Nr. 4 vor veni la cursuri de după-amiază, cu începerea programului fie de la ora 12:00, fie de la ora 13:00.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Stai „linistiti” , „duamna” Gabriela Maniu nu asculta de nimeni , face fix ce vrea ea cand vrea ea … pana primeste un plic gros pe birou !! Dictatoare cu scaunul de director lipit de partea dorsala.