kaufland face hypermarket pe locul fostei fabrici sembraz. sibienii cer soluții pentru „traficul infernal”
Sursa: Google Maps

Un nou hypermarket se va construi în municipiul Sibiu, pe strada Henri Coandă, în locul fostei fabrici Sembraz. Sibienii au fost consultați cu privire la demararea procedurilor și proiectarea Planului Urbanistic de Detaliu și au venit cu mai multe sesizări. Aceștia cer municipalității să fie luate în calcul soluții pentru decongestionarea traficului în zonă, care este oricum „infernal”.  

SC Sembraz SA a început demersurile pentru proiectarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru a putea construi pe terenul de peste 21.000 metri pătrați de pe strada Henri Coandă un hypermarket. Magazinul ar urma să fie ridicat de Kaufland și va avea un „regim de înălțime P+1Ep și construcții anexe interioare și exterioare (container bufet și terasă clienți, containere reciclare ambalaje, spații tehnice, post trafo, bazin PSI, padocuri cărucioare, spații încărcare vehicule electrice)”. De asemenea, se vor amenaja platforme pentru locuri de parcare (aproape 270 de locuri), spații verzi, trotuare și accesele rutiere și pietonale. Suprafața construită desfășurată va fi de 6.300 metri pătrați. 

Sibienii și-au putut spune, până la finalul lunii august, punctul de vedere cu privire la acest proiect. Au fost transmise mai multe sesizări, ele fiind publicate pe site-ul primăriei. 

Sibienii cer soluții pentru „traficul infernal”

Sibienii care și-au spus părerea despre construirea viitorului hypermarket cer să fie luate în calcul variante pentru decongestionarea traficului. O persoană a propus municipalității inclusiv o soluție. „Legat de PUD-ul de la Sembraz, problema pe care o văd acolo este legată de trafic. În zonă este oricum un trafic infernal și de multe ori blocat până la sensul giratoriu cu Ștefan cel Mare, mai ales la orele după amiezii, când se întorc cei care lucrează în Zona Industrială Vest. De ce nu obligați investitorul să cedeze mai mult teren pentru stradă și pe partea cu PUD-ul în discuție să faceți două benzi pe sens până la giratoriul cu Ștefan cel Mare (unde deja sunt două benzi pe sens) pe podul peste calea ferată fiind deja patru benzi (spre Vasile Aaron), din care o bandă să fie cea care vine de pe Henri Coandă dinspre Compa spre Vasile Aaron și a doua pentru cei care vin dinspre autostradă. În acest fel s-a mai decongestiona traficul. Este ceva realizabil, destul de ușor, și se poate face acum până nu sunt începute construcțiile”, a transmis în sesizare un sibian. 

Un alt cetățean consideră benefică construirea unui hypermarket în zonă, dar speră să nu se aglomereze traficul. „Sunt de părere că acest proiect de construire a unui centru comercial este foarte bun. Trebuie să se aibă în vedere traficul din zona giratoriului, dar sunt sigur că se vor găsi soluții”, a sesizat un sibian. 

Proiectantul le-a răspuns cetățenilor, menționând că propunerile vor fi luate în considerare. „Facem precizarea că în dreptul proprietății Sembraz, distanța între proprietățile private este de 18,20 m, așa cum este și figurat pe plantă de Reglementări Urbanistice, spațiu suficient pentru realizarea de către Primăria Municipiului Sibiu a extinderii străzii Henri Coandă la 2 benzi pe sens, după aprobarea de către Consiliul Local. Propunerea dvs. va fi avută în vedere la următoarea realizare a PUG și RLU al municipiului Sibiu, întrucât se referă la o zonă mult mai cuprinzătoare decât cea a PUD-ului prezent”, a răspuns proiectantul. 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu