măgura cisnădie debutează în campionatul de tineret cu jucătoare de la css mediaș

Măgura Cisnădie va lua duminică startul în Campionatul Național de handbal feminin tineret, după parteneriatul semnat cu CSS Mediaș. Primul meci este programat la Cisnădie duminică, 10 septembrie, de la ora 12.00, cu Centrul de Excelență Sfântu Gheorghe.

Din acest sezon, fiecare echipă care activează în Liga Națională de handbal a fost obligată de Federația Română să aibă și echipă de tineret. Măgura Cisnădie a optat pentru soluția mai ieftină și a semnat un protocol de asociere cu CSS Mediaș.

Astfel, junioarele 1 care activau la CSS Mediaș plus trei junioare de la CSS Sibiu vor juca în Campionatul de Tineret sub egida clubului Măgura Cisnădie. CSS Mediaș pierde astfel echipa de junioare 1 și va continua în competițiile FRF doar cu junioarele 3.

Mihai Moldovan: ”Avem un lot din 13 fete”

”A fost un timp foarte scurt în care a trebuit să alcătuim un lot, fetele sunt tinere, avem doar 2 senioare, în rest sunt junioare 1 si 2. Este clar că este o lipsă de omogenitate, am făcut doar un meci de pregătire, dar sper să ne punem la punct din mers. Pentru a avea relații de joc, trebuite exersat în condiții de joc oficial. Ne dorim să jucăm cât mai bine, este bine că am reușit să închegăm o echipă și să aducem jucătoare, avem un lot compus din 13 fete, majoritatea lor sunt de la CSS Mediaș. Deocamdată, vom juca la Cisnădie, sala se pretează mai bine la competiție” a spus antrenorul Mihai Moldovan, cel care se ocupă de echipa de tineret a Măgurii alături de Mariana Popovici.

măgura cisnădie debutează în campionatul de tineret cu jucătoare de la css mediaș
Sursă foto: Handbalmania

La echipa de tineret ar putea juca și două jucătoare de la echipa de senioare a Măgurei, portarul Andreea Ilie și extrema dreapta Gabriela Moldoveanu, care a debutat și la prima echipă. O altă junioară de valoare de la CSS Mediaș, Gabriela Blaga (15 ani) nu are drept de joc, fiind prea tânără și va evolua timp de un sezon la CNE Rm. Vâlcea.

În Campionatul de Tineret, Măgura Cisnădie face parte din Grupa A, alături de SCM Rm. Vâlcea, Gloria Bistrița Năsăud, Minaur Baia Mare, Corona Brașov, HC Zalău, CNE Rm. Vâlcea și CNE Sf. Gheorghe. Primele patru clasate la finaul sezonului regular se califică mai departe. La prima vedere, Bistrița, SCM Rm. Vâlcea, Corona Brașov și Minaur Baia Mare sunt favorite pentru a merge mai departe.

 

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu