imagini noi de pe șantierul autostrăzii sibiu - pitești. stadiul lucrărilor pe lotul cinci, la aproape cincizeci la sută

Lucrările pe secțiunea cinci a autostrăzii Sibiu – Pitești avansează rapid și, potrivit ultimelor declarații ale ministrului Transporturilor, lotul ar putea fi deschis anul viitor, înainte de termenul stabilit. 

Noile imagini de pe șantierul autostrăzii Sibiu – Pitești, Secțiunea 5: Curtea de Argeș-Pitești, arată care este stadiul lucrărilor și ritmul în care se lucrează. 

Stadiul fizic al lucrărilor de pe secțiunea 5, unul dintre capetele autostrăzii Sibiu – Pitești, în lungime de 30,35 kilometri, a ajuns la 46,62%, în timp ce stadiul financiar a ajuns la 37,96%. 

În prezent, antreprenorul Webuild S.p.A. realizează următoarele lucrări: umpluturi de pământ, profilare taluz/așternere pământ vegetal, umplutură de balast, așternere strat superior de fundație din balast stabilizat cu liant hidraulic, cofrare, armare și betonare structuri, preasamblare tronsoane tablier metalic, lucrări montare esafodaj pentru zid de garda culee și umpluturi din balast la acostamente la nodul rutier Bascov.

Contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii 5 Curtea de Argeș – Pitești a fost atribuit lui Astaldi/WeBuild pentru suma de 1,71 miliarde de lei fără TVA. Autostrada Sibiu – Pitești va avea o lungime de 122,11 kilometri, fiindcă împărțită în cinci loturi. 

Ultima oră

Comentariul meu