drumul dintre tălmaciu și barajul de pe olt, preluat de cj sibiu. tronsonul până la racovița rămâne „ciuruit” de gropi

Drumul județean (DJ) 105G, care face legătura între Tălmaciu și Racovița, s-a aflat vreme de mai multe luni într-o stare avansată de degradare. Din cauza precipitațiilor din primăvară, carosabilul s-a umplut de gropi și nimeni n-a putut să-l repare. Asta fiindcă, până de curând, drumul se afla în administrarea Hidroelectrica SA. Consiliul Județean a preluat recent tronsonul dintre Tălmaciu și barajul de pe Olt, astfel că acum poate interveni pentru a-l repara. 

O bună perioadă de timp, DJ 105G, pe porțiunea dintre Tălmaciu și Racovița, s-a aflat într-o stare avansată de degradare. Consiliul Județean nu a putut interveni pentru a-l repara, fiindcă era administrat temporar de Hidroelectrica SA. 

De curând, porțiunea dintre Tălmaciu și barajul de pe Olt a fost preluată de Consiliul Județean. Tronsonul care traversează barajul și continuă până la intersecția cu drumul vechi spre Racovița se află însă în continuare în administrarea Hidroelectrica. 

„Tronsonul de drum de pe partea dreaptă a râului Olt, care face legătura între Tălmaciu și baraj, a fost preluat de către Consiliul Județean Sibiu și putem interveni ori de câte este nevoie. Tronsonul de drum care traversează barajul și continuă până la intersecția cu vechiul drum județean, spre Racovița, va intra în proprietatea județului doar după ce Hidroelectrica va deveni proprietară pe toată suprafața și o va putea transmite mai departe. Până la finalizarea procedurilor de întabulare de către Hidroelectrica, nu-l putem prelua și, pe cale de consecință, nici să intervenim, în mod legal, pe acesta”, anunță reprezentanții Consiliului Județean Sibiu.

Citește și: Noi probleme pe drumul “ciuruit” de gropi dintre Tălmaciu și Racovița – Consiliul Județean nu îl poate repara pentru că nu îl are sub tutelă

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu