Statuia lui Gheorghe Lazăr, amplasată în Avrig. Slujba de sfințire, în 17 septembrie 
Captură Facebook Primăria Orașului Avrig

Statuia cărturarului Gheorghe Lazăr, care a tronat în centrul Sibiului vreme de 18 ani, a fost adusă la Avrig și amplasată în zona „La Castani”. Ceremonia de dezvelire și slujba de sfințire vor avea loc în 17 septembrie. 

Statuia lui Gheorghe Lazăr a ajuns la Avrig. După ce 18 ani a tronat în centrul Sibiului, apoi a fost depozitate într-un depozit al municipalității, monumentul a fost adus din nou la lumină. 

Deși se afla într-o stare avansată de degradare, statuia a fost restaurată, fiind adusă la starea inițială. Primarul orașului Avrig declara, luna trecută, că este mulțumim de rezultat, bucurându-se că monumentul este pus din nou în valoare și nu oricum, ci în orașul natal al marelui cărturar. 

Statuia a fost amplasată, în 5 septembrie, în zona „La Castani”, iar ceremonia de dezvelire și slujba de sfințire vor avea loc pe 17 septembrie, de la ora 13:00. 

Anul 2023 a fost declarat, la Avrig, „Anul Gheorghe Lazăr”, iar pe 17 septembrie autoritățile și comunitatea comemorează 200 de ani de la moartea întemeietorului învățământului românesc. 

Ultima oră

Comentariul meu