daniel negreanu – cel mai bun jucător român de poker

Pokerul a fost considerat foarte multă vreme un joc exclusiv de noroc. Această teorie a fost combătută însă de unii jucători de talie mondială, precum românul Daniel Negreanu.

daniel negreanu – cel mai bun jucător român de poker

Acesta a demonstrat în repetate rânduri, cu argumente proprii, faptul că la masa de joc ai nevoie de mult mai mult decât noroc și că abilitățile de citire a adversarului sau de gestionare a momentelor tensionate sunt factori-cheie în acest joc care a devenit rapid un fenomen global.

Daniel Negreanu s-a născut pe data de 25 iulie 1974 în Toronto, Canada, acolo unde părinții săi români au emigrat încă din 1967, din motive financiare.

Primele contacte cu pokerul

Daniel Negreanu a descoperit jocul de poker imediat după absolvirea ciclului gimnazial al școlii. A reușit să fie admis la liceu în Canada, însă și-a pierdut rapid interesul pentru școală, fiind fascinat de jocul de poker.

A renunțat definitiv la școală pentru a-și dedica timpul exclusiv studiului pokerului. A jucat în mod ilegal poker în orașul Toronto și în imprejurimi, frecventând foarte des cazinourile locale, unde intra în mod ilegal, fiind minor.

În anul 1990, pe când avea doar 16 ani, a ajuns pentru prima dată în Las Vegas, capitala mondială a jocurilor de noroc. Avea doar 3.000 de dolari la el, cumpărându-și tichetul de participare la un concurs de poker, însă nu a avut succes, pierzând toată suma.

Dezamăgit, însă nu descurajat, s-a întors în Canada unde a înțeles că trebuie să își perfecționeze mult jocul de poker, joc de care dacă și tu ești pasionat poți să consulți lista cu cele mai noi cazinouri online pentru a vedea unde îl poți accesa în mod legal.

Așa cum a declarat el însuși, a participat ca spectator la foarte multe turnee de poker, stătea în jurul meselor și analiza situația existentă, atitudinea, mimica jucătorilor și deciziile luate sub presiune.

A cunoscut-o apoi pe o bună prietenă, Evelyn NG, care a devenit ulterior și ea jucătoare profesionistă. După ce a mai strâns niște bani, s-a mutat în Las Vegas, determinat să își înceapă o carieră ca jucător profesionist de poker. Nici de data aceasta nu a avut succes, astfel că s-a reîntors în Canada.

Cariera profesionistă

Anul 1997 a fost punctul de cotitură în cariera lui Negreanu. A reușit să câștige două titluri de campion mondial de poker în Foxwoods și un cec în valoare totală de 136.000 de dolari, fiind desemnat și cel mai bun jucător al turneului.

Doar un an mai târziu, se impune la World Series of Poker, cel mai prestigios turneu de poker de până atunci și câștigă aproape 170.000 de dolari și o brățară în valoare de 2.000 de dolari la Pot Limit Hold’em.

A mai bifat un success aici, devenind cel mai tânăr campion la World Series of Poker, record pe care l-a deținut până în anul 2004.

În anul imediat următor se impune din nou, de data aceasta la World Poker Tour, câștigând două titluri și încă două brățări la World Series of Poker, jucând în total 11 mese finale.

Per total, Daniel Negreanu (sau “Kid Poker”, așa cum este cunoscut după pseudonim) are 18 victorii la turnee majore și 36 de titluri în total, acumulând o avere din jocul de poker de 9,3 milioane de dolari.

Dacă ne raportăm strict la câștigurile în bani obținute, jucătorul român de poker se situează pe un bine-meritat loc 3 mondial.

În 2004, jucătorul nostru a fost declarat jucătorul anului după victoria finală din World Poker Tour. Premiul cel mai mare în bani l-a obținut însă în decembrie 2004, în Las Vegas, unde a câștigat aproape 1,2 milioane de dolari (același Las Vegas acolo unde la începutul carierei își pierdea toate economiile strânse pentru participarea la turneu).

Performanțe și merite în afara mesei de joc

Cazinoul Wynn din Las Vegas a semnat un contract cu Daniel Negreanu prin care acesta din urmă a devenit ambassador oficial al cazinoului.

Totuși, contractul a luat sfârșit în luna octombrie 2005, când Negreanu a dorit să-l rezilieze ca urmare a faptului că nu i se permitea să joace poker pe sume mari, el fiind un high-roller.

Doar două luni mai târziu și-a deschis propriul site de poker online și o academie online de poker unde amatorii acestui fenomen pot studia în detaliu jocul de poker.

Pe site-ul propriu, Negreanu joacă în mod constant cu doritorii pe sume cuprinse între 100.000 și 500.000 de dolari.

El a devenit și autor pentru articole de poker, contribuind la peste 100 de articole în care descrie în detaliu aspecte de finețe ale acestui joc.

A oferit lecții gratuite de poker pe internet mai multor personalități. Un exemplu în acest sens este Tobey Maguire, pe care l-a învățat tainele acestui joc de cărți.

În afara de asta, Negreanu a participat în calitate de invitat la sute de emisiuni TV, radio sau podcasturi, fiind un model pentru jucătorii tineri de poker.

A mai lansat provocarea “Daniel Negreanu Protégé”, o competiție de poker în care cei înscriși concurează pentru șansa de a deveni discipoli ai marelui maestru mondial al pokerului.

Averea lui personală provine în mare parte din jocul de poker. Pe lângă asta, el s-a mai implicat activ și în politică, dar și în acțiuni caritabile, fiind o vedetă atât în Canada, cât și în România.

Trebuie să mai menționăm în încheiere faptul că pokerul a devenit atât de popular în Romania, atât în mediul online, cât și în cazinouri preponderent datorită lui Daniel Negreanu, un jucător care fără îndoială este cel mai mare jucător român de poker al tuturor timpurilor, cu un record greu de egalat.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică