controale în benzinării si stații gpl la sibiu. amenzi de zeci de mii de lei date de poliție pentru neregulile găsite
Sursa foto: Facebook: Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu

Amenzi de zeci de mii de lei și mai multe avertismente au fost date mai multor benzinării din județul Sibiu. IPJ, ISU și ITM au aplicat 39 de sancțiuni contravenționale și 33 de avertismente la operatorii economici care depozitează sau transportă carburanți, inclusiv GPL.

În urma celor 98 de controale realizate de instituțiile aferente, au fost date amenzi pentru mai multe nereguli descoperite. Prin Ordinul Prefectului județului Sibiu, nr.452/30.08.2023, Mircea-Dorin Crețu, s-au constituit Comisii Mixte pentru efectuarea de controale la instituțiile publice și operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolifer lichefiat (GPL).

Începând cu data de 29.08.2023, comisiile, alcătuite din reprezentanți ai Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR), Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune S.A. (CNCCIR), Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), Garda Națională de Mediu (GNM), Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu (ISU), Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu (IPJ), Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF)-Administrația Județeană a Finanțelor Publice Sibiu, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), Autoritatea Vamală Română (AVR), Autoritatea Rutieră Română (ARR) și Agenția pentru Protecția Mediului (APM) au efectuat 98 de controale la operatori economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv GPL și mijloace de transport.

Din datele centralizate până azi, 05.09.2023, au fost raportate 50 deficiențe și disfuncționalități constatate și au fost aplicate un număr de 39 de sancțiuni contravenționale dintre care 6 amenzi în valoare de aproximativ 28 000 lei și 33 avertismente. Sancțiunile contravenționale au fost aplicate de către IPJ, ISU și ITM.

Din datele centralizate până azi, 05.09.2023, au fost raportate 50 deficiențe și disfuncționalități constatate și au fost aplicate un număr de 39 de sancțiuni contravenționale dintre care 6 amenzi în valoare de aproximativ 28 000 lei și 33 avertismente. Sancțiunile contravenționale au fost aplicate de către IPJ, ISU și ITM.

Menționăm faptul că, până la acest moment nu a fost dispusă suspendarea activității niciunui operator economic sau instituție care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv GPL, transmite Instituția Prefectului Sibiu.

ISU Sibiu a dat două avertismente pentru că operatorii economici aveau depozitate materiale combustibile în caz de incendiu în camera centralei termice. „Până la data de 05.09.2023 ISU Sibiu a efectuat un număr de patru controale în municipiul Sibiu la stațiile de carburanți. În urma acestor patru controale la doi operatori au fost aplicate sancțiuni, câte un avertisment la fiecare dintre cei doi, întrucât în camera centralei termice aveau depozitate materiale combustibile în caz de incendiu. În urma celor patru controale nu au fost identificați operatori care nu dețin autorizație de securitate la incendiu. Precizăm că doar doi din cei patru operatori au skid GPL”, transmite purtătorul de cu cuvânt al ISU Sibiu, Andreea Ștefan.

Ultima oră

Comentariul meu