update - anpc a pornit jihad-ul la sibiu. peste treizeci de restaurante și magazine din centru închise temporar. printre ele și ”crama sibiană” (foto)

Zeci de restaurante au fost luate la control de către mai multe echipe mixte de control ale Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. Nici o locație din centrul Sibiului nu a scăpat nesancționată, iar mai multe dintre ele au fost închise temporar. Dacă luni Casa Frida a fost oprită de la funcționare, marți a venit rândul altor locații, printre care se numără ”La Turn” și Crama Sibiană”, dar și Cămara Boierului de la Hotelul Hilton.

UPDATE – ANPC a închis peste 30 de restaurante la Sibiu! Carne expirată din aprilie și mizerie de nedescris în localuri

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a anunțat miercuri că a găsit nereguli grave la mai mulți operatori economici din județul Sibiu. În urma controalelor efectuate nu mai puțin de 33 de localuri au fost închise temporar până își rezolvă problemele. De asemenea valoarea amenzilor date în doar două zile este de aproximativ 1,25 milioane lei. DETALII PE LARG și FOTO – AICI!

CITEȘTE ȘI: Bilanțul controalelor ANPC la Sibiu: Au închis peste 30 de restaurante! Carne expirată din aprilie și mizerie de nedescris în localuri (FOTO)

ȘTIREA INIȚIALĂ

Acțiune fără precedent cel puțin în ultimii zece ani la Sibiu. Cel puțin cinci echipe de inspectori ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, au demarat o serie de controale tematice la restaurante și magazine, poziționate în special în zona centrală a orașului.
Totul a început luni dimineață, atunci când mai multe restaurante s-au trezit cu inspectorii pe cap. ”Nici nu am apucat să deschidem bine, că au și intrat în restaurant. Au controlat totul și ne-au închis temporar pentru unele deficiențe”, a povestit un ospătar care lucrează la un restaurant de pe Nicolae Bălcescu.

casa frida s-a redeschis marți după ce luni a fost închisă temporar de anpc
Casa Frida s-a redeschis marți după ce luni a fost închisă temporar de ANPC

Au închis zeci de locații pentru 24 de ore
Printre restaurantele controlate și închise temporar s-au numărat și cei de la Casa Frida. De ”furia” inspectorilor nu au scăpat nici covrigăriile și gogoșeriile. Aceștia au închis una dintre ele pentru că au găsit mizerie și alte nereguli destul de importante. Și cei de la Fain, unul din cele mai de lux restaurante din Sibiu, au fost nevoiți să oprească pentru puțin timp activitatea. Un magazin de bijuterii a fost și el ”victima” inspectorilor.

restaurantul ”la turn” a fost închis temporar de anpc pentru 24 de ore
Restaurantul ”La Turn” a fost închis temporar de ANPC pentru 24 de ore

”La Turn” și ”Crama Sibiană”, închise temporar. La fel și ”Cămara Boierului”
Surse de încredere au confirmat pentru Ora de Sibiu că acțiunile inspectorilor au continuat și marți. Au fost amendate și sancționate toate unitățile în care au intrat cei de la ANPC. ”Este un pic de exces de zel. La un restaurant au dat amendă pentru că lipsea o factură pentru un cântar. Nu știm ce urmăresc cei de la ANPC. Probabil că cineva din Sibiu a deranjat pe altcineva de mai de sus”, spune un patron de restaurant din Sibiu.

anunț postat la intrare în restaurantul ”la turn” de anpc
Anunț postat la intrare în restaurantul ”La Turn” de ANPC

Printre ”victimele” e marți s-au numărat cei de la restaurantul ”La Turn” și cei de la ”Crama Sibiană”. Ambele au fost închise temporar, dar se pare că deficiențele găsite vor fi remediate în mai puțin de 24 de ore și se vor redeschide miercuri.

anunț postat la intrare în restaurantul ”crama sibiană” de către cei de la anpc
Anunț postat la intrare în restaurantul ”Crama Sibiană” de către cei de la ANPC

Și la ”Cămara Boierului” de la Hilton, a fost sistată activitatea. Un grup de aproximativ 50 de persoane a fost nevoit să se ridice de la mese și să plece, pentru că restaurantul a fost închis ”pe loc”.
Controalele continuă și miercuri, iar din echipele ANPC fac parte inspectori aduși din Brașov, Cluj și alte orașe.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii