veste bună pentru locuitorii din satul nou. primăria începe lucrările la rețeaua de canalizare și apă
Sursa foto: Google Maps

Mai multe familii din satul Nou, din comuna Roșia, încă nu au rețea de apă și conductă de canalizare. Primarul comunei spune că în curând se va construi rețea de apă și atunci vor fi alimentate și casele din zona respectivă.

Claudia locuiește în satul Nou și de cinci ani de zile speră ca rețeaua de apă și cea de canalizare să ajungă și în zona unde locuiește. „De mai bine de cinci ani de zile sperăm să ne bage rețea de apă și de canalizare în satul Nou. Avem copii care merg la școală și la grădiniță și nu avem apă sau canalizare, nu mai vorbim de asfalt. Într-adevăr, ne-a băgat rețea de apă dar apa nu ajunge și la noi. Suntem totuși doisprezece familii. Trebuie să se ia măsuri”, spune Claudia, locuitor în satul Nou.

Primarul comunei Roșia, Ioan David, susține că știe despre nemulțumirea familiei respective. Mai mult, acesta a spus că există deja un proiect în desfășurare prin care se va realiza conducta transportoare de apă de la Sibiu, în comuna Roșia și, inclusiv, în satul Nou.

„Noi avem un proiect aprobat cu contract semnat cu termen de finalizare de doi ani de zile. Au trecut șase luni de când a fost semnat contractul și într-un an și jumătate se va finaliza conducta transportoare de apă de la Sibiu la noi comuna Roșia. Apa va ajunge la toți locuitorii comunei Roșia. Dacă se vor dezvolta noi cartiere, categoric vor trebui construite și rețele noi. Doamna locuiește într-un cartier nou și apa nu ajunge la ei. Este bazin, mai trebuie să rezolvăm conducta transportoare de apă. Proiectul este finanțat prin fonduri europene cu termen de finalizare de doi ani de zile. Sperăm ca firma constructoare să se încadreze în termenul acesta. Joi ar trebui să se finalizeze termenul de proiectare, iar dacă totul decurge bine, trebuie să înceapă lucrările, săpăturile. Conducta va alimenta bazinul de apă din satul Nou, iar atunci vor avea și ei apă”, spune primarul comunei Roșia, Ioan David.

Primarul spune că în prezent mai are în curs de derulare alte 20 de proiecte, în vederea dezvoltării comunei Roșia printre care modernizarea și dotarea școlilor, reabilitarea căminelor, a străzilor de legătură, achiziționarea de autobuze noi și stații de încărcare.

O aducțiune de apă potabilă din rețeaua municipiului Sibiu către comuna Roșia va avea o lungime de 16.200 de metri și va presupune si construcția unui rezervor de înmagazinare în localitatea Daia Noua (nou); Vu=300 m 3 (2 x 150 m 3 ) și două stații de dezinfecție cu hipoclorit de sodiu pentru rezervoarele de înmagazinare existente în localitățile Nou și Rosia. Durata de proiectare și execuție a lucrărilor contractate este de luni 30, din care proiectare, 6 luni.

Citește și: Apă Canal Sibiu mereu alături de sibieni – Două noi contracte pentru lucrări de extindere aducțiuni de apă potabilă și reabilitarea aducțiunii de apă brută Gura Râului- Sibiu cu bani europeni

 

Ultima oră

Comentariul meu