reducerea prețului biletelor la tren pentru studenți, boicotată de operatorii feroviari
foto: arhivă

O lege adoptată în iulie 2023 prevede o reducere de 90 la sută la biletele de tren pentru studenți.

Cu toate acestea, de la data intrării în vigoare a legii, pe 3 septembrie 2023, studenții pot beneficia de această reducere doar la operatorii feroviari Regio Călători și InterRegional Călători.

Ceilalți operatori feroviari, CFR Călători, Transferoviar Călători, Softrans și Astra Trans Carpatic, refuză să aplice reducerea până când normele metodologice aferente legii nu vor fi publicate prin Hotărâre de Guvern. Aceste norme ar putea fi adoptate în această săptămână.

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) consideră că legea este foarte clară în ceea ce privește drepturile stabilite și canalul de plată a facilităților. În consecință, ARF solicită operatorilor feroviari să aplice reducerea de 90% pentru studenți începând de la data de 3 septembrie 2023.

„La începutul zilei de 3 septembrie 2023, în condiţiile boicotului unora dintre operatorii de transport feroviar de călători (aflaţi sub contract de servicii publice cu Statul Român), vânzarea titlurilor de călătorie cu reducere 90% pentru studenţi este posibilă doar la Regio Călători. Operatorul InterRegional Călători vinde cu o reducere de 50%, conform prevederilor legale care nu mai sunt în vigoare, iar operatorii CFR Călători, Transferoviar Călători, Softrans şi Astra Trans Carpatic refuză să elibereze titluri de călătorie pentru studenţi cu reducere. În aceste condiţii, şi Ghişeul Unic de Vânzări (bilete.infofer.ro) are funcţia de vânzare cu reducere pentru studenţi blocată (de la sistemele de procesare a plăţilor operatorilor)”, spun reprezentanţii ARF, scrie Digi24.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Mai tăiați și voi iarba de pe calea ferată că ajunge la înălțimea unui copac
    Ați renovat gara degeaba
    Ne atacă caii de iarbă