fc hermannstadt a transferat un mijlocaș ghanez și l-a împrumutat la mediaș
ACS Mediaș a anunțat luni că a perfectat un nou transfer, cel al mijlocașului Baba Ayine, care vine împrumut de la FC Hermannstadt.
După împrumutul lui Bogdan Rotar, echipa de Liga 1 FC Hermannstadt mai sprijină formația de Liga 3 ACS Mediaș cu încă un jucător. Astfel, la Mediaș a ajuns primul stranier din lot, ghanezul de doar 19 ani, Emanuel Baba Ayine.  Jucătorul s-a aflat în ultimele două luni în probe la FC Hermannstadt, a semnat contractul, fiind împrumutat la Mediaș.  Clubul de Liga 1 îi va plăti și o parte însemnată din salariu.
”Le mulțumim din nou celor de la FC Hermannstadt care, după împrumutul lui Bogdan Rotar, ne mai sprijină cu încă un jucător, Emanuel Baba, fotbalist care evoluează în compartimentul median. De ce am efectuat acest transfer? E simplu, după primele două partide ne-am dat seama că suferim, nu neapărat valoric, cât din punct de vedere al experienței, iar pentru ca tinerii noștri să acumuleze experiență, au nevoie de exemple, au nevoie de jucători cu meciuri în picioare la un nivel mai înalt decât cel în care ne aflăm” a spus președintele Ionuț Buzean pe pagina oficială de socializare a clubului. Rămâne de văzut dacă, la doar 19 ani, ghanezul va aduce plusul de experiență dorit de conducerea clubului medieșean. 
”Jucători care să aducă plusul de experiență”
Ionuț Buzean spune că și-ar fi dorit ca echipa să se bată pentru locurile fruntașe doar cu tineri medieșeni, însă la echipă este nevoie și de jucători care să aducă un plus valoric.
fc hermannstadt a transferat un mijlocaș ghanez și l-a împrumutat la mediaș
”Ne-am fi dorit ca din punct de vedere contextual lucrurile să stea altfel, să putem lupta pentru un loc fruntaș doar cu tineri din propria pepinieră, însă, după cum bine știți mulți tineri de mare perspectivă au fost pierduți în momentul în care Gaz Metan Mediaș s-a desființat. Am încercat readucerea unora alături de noul proiect fotbalistic, proiect care în momentul de față însumează un număr de 400 de copii și juniori, care cu siguranță vor face pasul spre echipa mare și vor îmbrăca cu mândrie tricoul echipei noastre. Dar până în momentul în care vor îmbrăca tricourile celor care le vor deveni idoli, trebuie să formăm, să transferăm și să aducem acești jucători care să aducă plusul de experiență, pentru că entuziasm, talent și dorința de a progresa o avem deja, acestea sunt motivele pentru care am efectuat transferuri, motivele pentru care colaborăm foarte bine cu FC Hermannstadt, formație care susține un procent important din salariile celor doi jucători împrumutați la clubul nostru” a mai spus Ionuț Buzean. 
”Resursele clubului nostru sunt limitate”
În Seria 9 sunt echipe puternice, cum ar fi Ungheni, Cugir, Bistrița sau Unirea Alba Iulia. Bugetul Mediașului pentru Liga 3 nu este deocamdată unul care să asigure un lot mai puternic, iar în vară au fosta duși jucători tineri, de perspectivă. Clubul așteaptă și sprijinul fanilor și va posta un model de contract de colaborare.  ”Trebuie precizat că am fost repartizați într-o serie dificilă, cu multe nume de tradiție din fotbalul românesc, al căror bugete este incomparabil cu cel al formației noastre, iar resursele clubului nostru sunt limitate. Pentru că am primit în ultima perioadă mai multe solicitări din partea suporterilor care doresc să sprijine echipa financiar, în perioada următoare vom posta pe pagina clubului un model de contract de colaborare!
Vă mulțumim că ne susțineți, iar noi vă promitem că vom crește treptat și sănătos, însă strategiile de dezvoltare a clubului trebuie stabilite în concordanță cu bugetul de care dispunem!” a mai explicat Ionuț Buzean.
Cu un punct obținut din două etape, ACS Mediaș ocupă locul 7 în serie.
fc hermannstadt a transferat un mijlocaș ghanez și l-a împrumutat la mediaș

Ultima oră

Comentariul meu