momente emoţionante pentru mama șefei de la junii sibiului. a primit titlul de cetăţean de onoare acasă, la ighişu vechi (video, foto)

Mama şefei de la Junii Sibiului, Silvia Macrea senior, a primit titlul de cetăţean de onoare al comunei Bârghiş, sâmbătă seara, pe scena din satul natal, Ighişu Vechi, în prezenţa familiei, dar şi a colegilor ei, veteranii celebrului ansamblu profesionist.

Aplaudată de sute de ighişeni, mulţi reveniţi în sat pentru Noaptea muzeelor

Ceremonia de decernare a acestei distincţii a fost o supriză pentru Silvia Macrea senior, vizibil emoţionată când viceprimarul comunei Bârghiş, Ştefan Niculiţă Suciu i-a înmânat titlul de cetăţean de onoare, acordat la propunerea preotului din Ighişu Vechi, preotul Daniel Crişcă. Acordarea acestui titlu s-a făcut în aplauzele a sute de ighişeni, sâmbătă seara, în Căminul Cultural din Ighişu Vechi, cu ocazia acţiunii numite Noaptea muzeelor la sate. Pe scenă a fost prezent şi artistul Traian Stoiţă.

“Mă scuzaţi, că îmi vine să plâng, pentru că sunt în mijlocul dumneavoastră, în mijlocul satului meu de unde am plecat. Mulţumesc din suflet, cu tot respectul Consiliului Local Bârghiş pentru titlul de cetăţean de onoare, care mi s-a acordat din partea tuturor”, a declarat Silvia Macrea senior, pe scenă.

momente emoţionante pentru mama șefei de la junii sibiului. a primit titlul de cetăţean de onoare acasă, la ighişu vechi (video, foto)

Preotul din Ighişu Vechi, fan al Junilor Sibiului

Preotul din satul Ighişu Vechi, Daniel Crişcă i-a decernat Silviei Macrea senior şi o distincţie de vrednicie şi i-a făcut cadou o icoană cu Maica Domnului.

“Eu le mulţumesc din suflet acestor oameni minunaţi ai noştri, veteranii Junii Sibiului, cu toţi artiştii. De mic copilaş mi-au plăcut dansurile populare, dar de atunci eram îndrăgostit de acest ansamblu, de Junii Sibiului şi tot ceea ce ei fac. Nu m-am gândit niciodată că o să trăiesc nişte momente emoţionante  mai ales alături de ei, pe această scenă în Ighişul Vechi. Noi vrem să- apreciem pe oamenii noştri. Mulţi ighişeni sunt plecaţi, dar nu au uitat de unde au plecat, cu atât mai mult, vedem că şi astăzi s-au reîntors. De aceea, ca semn de preţuire, iubire, dar mai ales respect enorm, noi, Biserica Ortodoxă din Ighişul Vechi dorim să-i oferim bunei fiice dragi din satul nostru, cea care a copilărit aici, a plecat de aici şi nu a uitat, de accea în numele comunităţii dorim să-i oferim o distincţie, doamnei noastre dragi, Silvia Macrea senior”, a spus preotul din Ighişu Vechi.

Silvia Macrea senior are 87 de ani şi a contribuit la transmiterea tradiţiilor populare, generaţiilor mai tinere şi mai ales a dus faima Sibiului şi a României, împreună cu Junii Sibiului şi regretatul coregraf Ioan Macrea, în foarte multe ţări. Silvia Macrea senior încă dansează alături de veteranii Junii Sibiului, o performanţă la cei 87 de ani ai ei.

momente emoţionante pentru mama șefei de la junii sibiului. a primit titlul de cetăţean de onoare acasă, la ighişu vechi (video, foto)

 

 

Ultima oră

Comentariul meu