fc hermannstadt se califică în grupele cupei româniei. a trecut de slobozia după prelungiri

FC Hermannstadt s-a calificat joi seara în grupele Cupei României, eliminând după prelungiri echipa de eșalon secund, Unirea Slobozia. După 2-2 în timpul regulamentar, Sibiul a câștigat în prelungiri cu 5-2.

Așa cum era de așteptat, antrenorul sibienilor, Marius Măldărășanu a dat șanse în meciul de cupă de la Slobozia și jucătorilor care au evoluat mai puțin până acum. Căbuz, Murgia și Ciubotaru au debutat astfel pentru Sibiu.

Unirea a început mai bine și în minutul 4, după o eroare a lui Antoche, Cojocari pătrunde pe stânga și șutează peste transversală de la 10 metri. Slobozia deschide scorul rapid, în minutul 7, prin Bîrnoi, care, nemarcat pe flancul drept primește mingea, intră în careu și înscrie cu un șut puternic, sub transversală.

După o jumătate de oră, tot gazdele au o ocazie mare, când Afalna rămâne singur cu portarul în mijlocul careului, dar trage slab și Căbuz prinde mingea. Tot Afalna irosește o șansă bună în minutul 43, când a avut mingea fără marcaj la 10 metri. Chiar înainte de pauză, portughezul Ruben Fonseca este bine găsit în careu de Medina și înscrie din 8 metri, iar la pauză se intră la egalitate, 1-1.

fc hermannstadt se califică în grupele cupei româniei. a trecut de slobozia după prelungiri

Unirea e din nou periculoasă în startul reprizei și după o acțiune a lui Bîrnoi, mingea ajunge la Șadru, care șutează în plasa laterală. Portughezul Fonseca este aproape de gol în minutul 56, când reia cu capul în transversală. Găman aduce Sibiul în avantaj în minutul 61, după o centrare din corner de la Balaure. Însă, în minutul 89, Unirea egalează după o lovitură de colț, la care Florinel Ibrian marchează cu capul și egalează. Astfel, după 2-2 în timpul regulamentar, s-a ajuns la prelungiri.

Sibiul a făcut diferența în prelungiri

FC Hermannstadt a avut în prelungiri avantajul celor patru jucători cu experiență introduși de Măldărășanu pe parcursul părții secunde. Alhassan are prima ocazie a prelungirilor, șutul său fiind respins cu greu de portarul gazdelor. În minutul 104, Fonseca marchează din fața porții, în urma unei centrări perfecte venită de la Daniel Paraschiv. Apoi, în minutul 112, Balaure punctează și el, profitând de indecizia defensivei de la Slobozia.  Fonseca obține un penalty în minutul 117, care este transformat de Baba Alhassan și Sibiul se impune clar în prelungiri, cu 5-2. Trupa lui Marius Măldărășanu merge astfel în grupele cupei și speră într-un parcurs cât mai  lung.

Tragerea la sorți pentru stabilirea grupelor și meciurilor din faza grupelor Cupei României va avea loc în data de 6 septembrie.

FC Hermannstadt: Căbuz – Medina, Găman, Antoche, Ciubotaru – Bărbuț (Jipa 79), Murgia (Alhassan 70), Biceanu (Sota 70), Petrescu (Paraschiv 60) – D. Iancu (Balaure 60),  Fonseca. Antrenor: Marius Măldărășanu

fc hermannstadt se califică în grupele cupei româniei. a trecut de slobozia după prelungiri

Ultima oră

Comentariul meu