ce aduce nou seria iphone 15: date oficiale de lansare și upgrade-uri semnificative

Ca în fiecare an, lineup-ul de telefoane Apple va fi, cel mai probabil, format din patru modele: iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro și 15 Pro Max.

Modelele mai ieftine (15 și 15 Plus) sunt așteptate să primească niște upgrade-uri semnificative. În primul rând, chipset-ul folosit ar putea fi același A16 Bionic de pe iPhone 14 Pro, iar camera principală ar putea primi un bump până la 48MP, același senzor de pe modelele mai scumpe de anul trecut. Bineînțeles, indiferent de model vom avea USB-C pentru încărcare (FINALLY!), dar și Dynamic Island pe modelele mai ieftine, ceea ce înseamnă că putem spune adio definitiv bretonului, scrie ZonaIt.

Totuși, seria iPhone 15 Pro este așteptată să aibă cele mai multe îmbunătățiri. Așa se face că am putea vedea primul chipset de telefon construit pe un proces de fabricație de 3nm, primul de acest fel din lume. Pe lângă asta, comutatorul de mute ar putea fi înlocuit cu un Action Button asemănător celui de pe Apple Watch, care poate fi reprogramat în așa fel încât să execute mai multe sarcini în funcție de cum apeși pe el.

S-a tot vorbit în ultima vreme despre un upgrade al materialelor folosite pentru modelele mai scumpe. Astfel, iPhone 15 Pro și 15 Pro Max ar putea avea șasiul făcut din titan în loc de oțel inoxidabil, lucru care ar face telefonul nu doar mai rezistent ci și mai ușor. În plus, se mai speculează că marginile ecranului vor fi mai subțiri ca până acum, lucru de care nu o să mă plâng. O diferență între modelul Pro și Pro Max ar putea fi la capitolul camere, unde modelul mai mare este așteptat să vină cu o cameră de periscop pentru zoom.

Nu toate veștile sunt bune, însă, iar Apple sunt așteptați să crească și prețul telefoanelor lor odată cu această nouă generație, deci pregătește-te să dai 7.200 de lei pe un iPhone 15 Pro Max în configurația de bază. E bine că măcar acea configurație de bază va fi cel mai probabil îmbunătățită, de la 128GB stocare la 256GB. Pe lângă toate astea, ne putem aștepta și la un update al accesoriilor, care să cuprindă noi carcase din diferite materiale și culori.

Dar nu doar iPhone-uri vor fi prezentate, ci și actualizările aduse familiei Apple Watch. În mod previzibil, Apple Watch Series 9 ar putea veni cu un chipset mai puternic, un capitol la care compania nu a mai lucrat în ultimele generații. Asta se va schimba acum, iar specialiștii din domeniu se așteaptă la creșteri de până la 50% atunci când vine vorba de performanță brută. Desigur, nu m-ar surprinde dacă am vedea și un update pentru Apple Watch Ultra, dar detaliile pe acest subiect sunt puține și sărăcăcioase.

Totodată mi-ar plăcea să văd ceva noutăți legate de Apple Vision Pro, un produs care are potențialul de a schimba lumea. Un asemenea proiect ambițios este plin de hopuri la tot pasul cu siguranță, și ar fi interesant să vedem progresul pe care compania l-a făcut până acum. Cine știe, poate că o să fie pregătită și o zonă de demo pentru cei prezenți acolo, care ne va dezvălui mai multe detalii despre funcțiile și funcționalitățile căștii. Desigur, vom reveni și noi cu un material mai amplu după eveniment, dar dacă vrei să vezi prezentarea în direct, cea mai simplă variantă este pe canalul oficial al Apple de pe YouTube.

Ultima oră

Comentariul meu