viitoarea parcare supraterană din vasile aaron. usr cere să fie cu ”grădină verticală”, iar bibu ar vrea ”un teren de sport pe acoperiș”

Consiliul local a aprobat proiectul de hotărâre care prevede PUZ-ul unei noi parcări supraterane din oraș. Mai exact, în Cartierul Vasile Aaron urmează să fie construită a doua parcare de acest fel din Sibiu.

Proiectul referitor la documentaţia de urbanism “PUZ – Amenajare parcare supraterană Cartier Vasile Aaron”, în Municipiul Sibiu, str. Semaforului nr. 17 a fost aprobat în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local de la sfârșitul lunii august. Cu toate acestea mai mulți consilieri locali au ținut să aducă idei despre proiectarea parcării. Consilierul local Diana Mureșan propune amenajarea unei grădini verticale pe fațada clădirii, ca în Occident.

Citește și: Proiectul parcării supraterane din Vasile Aaron prinde contur. Consilierii locali aprobă PUZ-ul

„Intervenția mea are legătură, de fapt cu următorul pas al acestui proiect, și anume proiectarea parcării și am discutat deja cu câțiva angajați despre propunerea pe care vreau o spun celor din Consiliul Local, și cu rugămintea către doamna Fodor și către doamna viceprimar aibă în vedere această propunere. Am rugămintea aveți în vedere fie prevăzute niște sisteme care permită amenajarea unei grădini verticale pe fațada clădirii. Un perete pe care se cațere efectiv niște plante. Cred este important a fi un prim proiect de acest gen în Sibiu. Este o metodă folosită frecvent în Occident. Cred mulți dintre noi am călătorit și am văzut există foarte multe fațade verzi în Occident este un trend. Având în vedere în Vasile Aaron sunt foarte puține spații verzi, este un cartier cu foarte multe blocuri, cred ar fi o soluție de a aduce un pic de verde și de crea un ambient plăcut pentru locuitori și, de asemenea, cum s-a făcut și la parcarea din Hipodrom, unde s-a creat un acoperiș înierbat”, spune consilierul local Diana Mureșan (USR).

Primarul Municipiului Sibiu a ținut să sublinieze faptul că proiectul se află încă în faza de PUZ. „Eu vreau doar spun îmi pare rău echipa cu care ați discutat  nu știe foarte ce am discutat împreună cu domnul arhitect Pătrașcu și cu echipa delicată tehnică, tocmai acesta este planul, adică pereții verzi. Am văzut inclusiv în România, nu numai în străinătate, cu pereți verzi, cu acoperiș verde, deci rezonăm la acest proiect”, a spus Primarul Municipiului Sibiu, Astrid Fodor.

Consilierul local, Adrian Bibu, a amintit de posibilitatea realizării unui teren de sport pe terasă. „Poate analizăm inclusiv posibilitatea de a face pe acoperiș terenuri de sport pentru se practică și poate analizăm posibilitatea, pe lângă zona verde, mai ales în zona respectivă, unde sunt multe blocuri”, spune Adrian Bibu.

 

Ultima oră

Comentariul meu