sibianul victor cornea, eliminat în primul tur la us open

Tenismenul sibian Victor Cornea și perechea sa, Nikola Cacic au pierdut în supertibreak, în primul tur al probei de dublu de la US Open.

Sibianul Victor Cornea a fost miercuri seară mai aproape ca niciodată de primul său succes la un turneu de Grand Slem.

În primul tur al probei masculine de dublu de la Flushing Meadows, Cornea și sârbul Cacic au înfruntat perechea Robin Haase (Olanda)/ Nikola Mektic (Croația). Favorita  numărul 16 a competiției de dublu, perechea croato-olandeză a câștigat clar primul set, scor 6-2.  După un prim set pierdut, Cornea și Cacic au reușit să egaleze situația în tiebreak-ul setului doi, într-un set în care niciunul din cupluri nu a reușit break-ul. 

În decisiv, Cornea și Cacic au avut o minge de break nefructificată la 3-3, momentul psihologic al jocului. Ca și în setul precedent, niciuna din perechi nu a izbutit vreun break. În supertibreak, Haase și Mektic s-au desprins de la 3-2 la 9-4 și au valorificat a treia minge de meci, asigurându-și un loc în turul doi. Perechea Robin Haase (Olanda)/ Nikola Mektic (Croația) a câștigat astfel în trei seturi, cu 6-2, 6-7 (5), 7-6 (6), la capătul unui meci ce a durat 2 ore și 33 de minute.

Pentru prezența pe tabloul principal, Cornea și Cacic vor primi cu un cec de 22.000 dolari.  US Open 2023 are loc în perioada 28 august – 10 septembrie, iar Victor Cornea a fost singurul reprezentant la României la masculin. 

sibianul victor cornea, eliminat în primul tur la us open

Ultima oră

Comentariul meu