un șofer băut a făcut accident la șura mare. alți cinci, prinși beți la volan
FOTO: arhivă

Șase șoferi băuți au fost prinși de polițiștii sibieni la volan, în weekend la Sibiu și în alte localități învecinate. Unul dintre ei a făcut accident la Șura Mare.

Spre exemplu, un bărbat a fost prins la volan băut pe DN7. Acesta avea deja permisul suspendat și conducea o mașină neînmatriculată. „Un conducător auto a fost reținut și, ulterior, arestat preventiv, după ce ar fi săvârșit mai multe infracțiuni la regimul rutier. Este vorba despre un sibian în vârstă de 55 de ani, oprit de către polițiștii rutieri pe DN 7, în cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 10,30, ocazie cu care s-a constatat că bărbatul conducea având acest drept suspendat și cu o concentrație de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, autoturismul condus este neînmatriculat. Față de persoana în cauză s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore și, ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Avrig a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile”, transmite IPJ Sibiu.

Un alt șofer băut a fost prins fără permis pe Calea Șurii Mici. Bărbatul a făcut accident în Șura Mare. „Cercetările sunt continuate la nivelul Serviciului Rutier Sibiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere având acest drept suspendat, conducere sub influența alcoolului și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat”, transmit polițiștii sibieni.

La data de 25 august a.c., în jurul orei 00,30, în municipiul Sibiu, pe Calea Șurii
Mari, în timp ce conducea un ansamblu rutier, destinat transportului de material lemnos, dinspre DN 14 spre strada Lungă, un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Gura Râului, a pătruns pe contrasens și a acroșat un autoturism condus regulamentar din sens opus de către un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Șura Mare.  Evenimentul s-a soldat cu pagube materiale.

Testarea alcoolscopică a șoferului care a produs tamponarea a indicat un rezultat de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. La nivelul Biroului Rutier Sibiu s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, transmite IPJ Sibiu.

În weekend au mai fost prinși șoferi băuți în Sibiu, la Miercurea Sibiului și în Cisnădie. Sâmbătă, în jurul orei 16,30, în municipiul Sibiu, polițiștii
Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au oprit un autoturism condus pe strada Henri Coandă de către un sibian în vârstă de 45 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Polițiștii sibieni au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului”, transmite IPJ Sibiu.

Duminică, în jurul orei 04,30, în Miercurea Sibiului, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Miercurea Sibiului au oprit pentru control un autoturism condus pe DN 1 de către un localnic în vârstă de 58 de ani.
Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Tot duminică, în Cisnădie, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Cisnădie au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Târgului de către un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Ocna Sibiului. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatului fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Un șofer băut a fost prins duminică și în Rășinari, polițiștii Secției de
Poliție Rurală Șelimbăr au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 106A de către un localnic în vârstă de 65 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatului fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii
alcoolemiei în sânge.

 

Ultima oră

Comentariul meu