recomandări de cărți pentru cei preocupați de un stil de viață sănătos

Preocuparea pentru un stil de viață sănătos apare, cel mai adesea, atunci când organismul persoanelor dă semne de slăbiciune și nu mai funcționează la parametrii lui optimi. Ar fi ideal ca oamenii să adopte un regim de viață cu o dietă echilibrată și un program zilnic de mișcare și odihnă suficientă, pentru a preveni problemele medicale. Indiferent că persoanele au o anumită situatie medicală sau vor doar să se informeze cum pot evita deteriorarea funcțiilor corpului, există lucrări dedicate acestui subiect sensibil și de mare interes. Nu este nevoie de investiții majore pentru lărgirea cunoștințelor în domeniu. Cititorul interesat va găsi în acest articol recomandări de cărți la preț accesibil, pe teme de nutriție și stil de viață sănătos, cu ajutorul cărora va putea să își completeze informațiile și să adopte o dietă echilibrată.

Lucrări vechi și valoroase despre alimentația sănătoasă

Preocuparea pentru o alimentație sănătoasă nu este apanajul omului contemporan. Este adevărat că incidența cazurilor de obezitate și a tulburărilor de metabolism al glucidelor și lipidelor este mai mare, din cauza excesului de hrană procesată și a sedentarismului epocii tehnologizate în care trăim, însă se pot consulta lucrări valoroase despre nutriție scrise de autori cu experiență, în deceniile trecute.

Printre noutățile din oferta anticariatului PrintreCarti.ro se regăsesc cărți publicate în anii 70, 80 și 90 despre alimentația corectă, în funcție de vârstă, sex și stil de viață. Ileana Șerbănescu Berar, într-o lucrare din anul 1986, dezbate dilema „Cu zahăr sau fără zahăr”. O trecere în revistă a bolilor digestive, realizată de I. Gherman, în „noțiuni practice” prezintă același interes și azi, ca și în anul 1981, când a văzut lumina tiparului.

Cercetări moderne despre nutriție și stil de viață echilibrat

Accesul la informație din perioada contemporană a devenit o constantă a existenței umane, mai ale prin prisma faptului că oamenii dispun de posibilitatea de a naviga pe Internet, într-o rețea de site-uri și o bază de date care își adăugă constant cunoștințe noi. Însă nu toate căutările duc către destinația corectă și sfaturi cu adevărat utile de viață și nutriție. Apelul la înțelepciunea cărților și la informațiile transmise de autori competenți în domeniu rămâne totuși o sursă de încredere de netăgăduit.

Cei interesați pot afla cum se face corect o detoxifiere, din cartea „Ghid de detoxifiere. Metode simple de eliminare a toxinelor din organism” a lui Christopher Vasey, apărută la Editura Niculescu, în anul 2011. O abordare interdisciplinară extrem de interesantă vor găsi reprezentantele sexului frumos în lucrarea „Cele șapte vârste ale femeii” de Rosemary Leonard, publicată de Editura Litera în 2009.

Boala Crohn, diabetul, lupusul erimatos, dependența de fumat, bolile alergice sunt tratate amănunțit în lucrări scrise pe înțelesul publicului larg, cu rețete ușor de pus în aplicare și sfaturi practice. În oferta anticariatului Printre Cărți, persoanele preocupate de aceste subiect au acces la cărți ieftine, cu informații valoroase, scrise din perspectiva unui specialist.

Cărțile de nutriție și stil de viață puse la dispoziția cititorilor de anticariatul online acoperă cu sfaturi competente și explicații amănunțite numeroase aspecte ale existenței omului contemporan, de la alimentație, nevoia de exercițiu fizic, metode de eliminare a stresului și sfaturi practice de prevenție și tratament ale celor mai frecvente afecțiuni metabolice.

Ultima oră

Comentariul meu