Reacții contra legat de data propusă de PNL pentru Ziua Sibiului. USR-istul Raul Apostoiu: „Este umbrită de sărbătorile de iarnă”
DCIM100MEDIADJI_0926.JPG

Consilieri Partidului Național Liberal (PNL) au propus spre aprobare un proiect prin care data de 20 decembrie să reprezinte Ziua Sibiului. Imediat după anunțarea proiectului au apărut și contestatari, considerând data aleasă nepotrivită.

Consilierul Raul Apostoiu (USR) își arată dezaprobarea față de data aleasă pentru data simbolică aleasă pentru sărbătorirea Sibiului într-o postare pe Facebook. Consilierul local consideră că data de 20 decembrie este nepotrivită din mai mult puncte de vedere printre care și faptul că se află în timpul postul religios al Crăciunului.

Citește și: Ziua Sibiului, sărbătorită oficial pe 20 decembrie. Propunerea va fi supusă aprobării în Consiliul Local

„Data de 20 decembrie propusă ca Ziua Sibiului, este improprie organizării unor evenimente care să marcheze sărbătoarea orașului nostru, aceasta fiind “umbrită” de sărbătorile de iarnă dar si de Târgului de Crăciun care se desfășoară în acea perioadă. Mai mult ne aflăm în postul religios al Crăciunului în care nu cred că sunt potrivite acest gen de evenimente. Data “nașterii” orașului Sibiu, atestată documentar la 20 decembrie 1191 rămâne un reper istoric care poate fi marcat anual prin manifestări științifice, dar comunitatea sibiana are nevoie de o sărbătoare a orașului la o altă dată potrivită”, spune consilierul.

Consilierul local dă exemplu alte orașe mari, precum Brașovul, Clujul, Iașiul și Oradea care ar fi ales o dată mult mai potrivită pentru această sărbătoare. Totodată, acesta vine cu o sugestie având în vedere o perioadă mai adecvată pentru sărbătorirea Zilei Sibiului.

„Ce-ar fi dacă am lega Zilele Sibiului care marchează Sibiul de peste 5 decenii – Târgul Olarilor, sărbătorit la început de septembrie, anul acesta fiind a 57-a ediție? Zilele Sibiului se pot transforma într-o sărbătoare a producătorilor și meșteșugarilor locali, în piețele din centrul istoric dar și în jurul monumentelor istorice ce au marcat breslele Sibiului, vechile turnuri de apărare ale orașului, tunelurile cu depozitele de grâne, parade ale vechilor meșteșugari, e.t.c. . Cu scopul atragerii de turiști, a susținerii industriei HoReCa dar și a producătorilor locali, continuatori a vechilor bresle si meșteșugari care au definit Sibiul pe parcursul istoriei sale. Sau poate să identificăm o altă dată istorică importantă precum cea a declarării Sibiului ca oraș în anul 1336 ca dată de referință pentru sărbătoarea orașului?”, se arată în postarea consilierului local.

 

Ultima oră