al șaselea cel mai mare stejar din românia se află într-o pădure din județul sibiu
Sursa foto: Facebook/ Forum Peisaj Deschis

Într-o pădure din județul Sibiu se află al șaselea cel mai mare stejar din România. Trunchiul copacului are o circumferință de 8,18 m.

Asociația „Forum Peisaj Deschis” a dedicat o postare pe facebook celui de-al șaselea cel mai mare stejar din România, care se află în satul Gherdeal, din comuna Bruiu. „Cu ceva timp în urmă am auzit de la niște prieteni că în pădurea de lângă Gherdeal se află un stejar uriaș ascuns în pădure. De atunci, l-am vizitat de mai multe ori cu prietenii, dar nu ne-am gândit niciodată să îl măsurăm. Abia când Tibor Hartel ne-a încurajat să facem acest lucru, am mers cu sfoara și metrul nostru pentru a vedea cât de mare este. S-a dovedit că acest stejar este al 6-lea ca mărime din România, cu o circumferință de 8,18 m”, se arată în postarea pe facebook.

Vestea mai puțin bună este că bătrânul stejar este înconjurat de o pădure de fag, acesta „sufocându-se” din cauza copacilor care blochează lumina să pătrundă la el. „Partea tristă, este că acest copac făcea parte dintr-o pășune de stejar, dar acum se sufocă încet-încet, deoarece pădurea de fag din jurul său blochează tot mai multă lumină. Este nevoie de o intervenție atentă din partea experților pentru a tăia câțiva copaci din jurul său, astfel încât acest copac remarcabil să poată supraviețui și să continue să îi inspire pe alții. Sperăm să demarăm această acțiune în curând”, spun reprezentanții Asociației „Forum Peisaj Deschis”.

 

Ultima oră

Comentariul meu