tragedia de la crevedia. o a doua victimă a murit, iar bilanțul răniților a ajuns la 58 de persoane
foto Observatornews

Autoritățile au confirmat că încă o victimă a exploziei de la Crevedia a murit. Prima persoană a murit în urma unui infarct, iar a doua din cauza arsurilor, a explicat Raed Arafat, șeful DSU.

tragedia de la crevedia. o a doua victimă a murit, iar bilanțul răniților a ajuns la 58 de persoane

Decesul a fost anunțat de Raed Arafat. Acesta a spus că informația a fost confirmată de reprezentanții Spitalului Floreasca. Decesul a fost confirmat duminică, în jurul prânzului.

Persoana decedată este soția bărbatului care a murit sâmbătă, în urma unui infarct. Ea a suferit arsuri pe aproape întreaga suprafață a corpului.

Ministerul de Interne a anunțat că în urma exploziei de sâmbătă de la stația GPL din Crevedia au fost 58 de victime. Cei mai mulți răniți (43) sunt angajați ai ministerului.

CITEȘTE ȘI: Centrul de transfuzie sanguină din Sibiu deschis în regim de urgență după explozia de la Crevedia

Ministerul Afacerilor Interne anunță că în urma exploziei de sâmbătă de la stația GPL din Crevedia au fost 58 de victime. O persoană a murit, iar cei mai mulți răniți sunt angajați ai ministerului. Incendiul a fost localizat și, după ce va fi stins, va începe o anchetă la fața locului.

Potrivit MAI „8 victime au fost după prima explozie, dintre care 1 persoană decedată (infarct, fără arsuri) și 7 persoane rănite ( 3 cu arsuri transportate la Spitalul Clinic de Urgență București, 4 cu arsuri transportate la Spitalul Bagdasar-Arseni)”.

tragedia de la crevedia. o a doua victimă a murit, iar bilanțul răniților a ajuns la 58 de persoane
foto Digi24

A doua explozie a făcut 50 de victime dintre care „3 persoane rănite transportate la UPU Târgoviște, 47 persoane la unități sanitare din municipiul București, cu arsuri și traumatisme”

Din totalul victimelor, 43 de persoane sunt cadre ale MAI (39 pompieri, 2 polițiști si 2 jandarmi).

Pe parcursul nopții, 54 persoane au fost internate în diverse secții ale unităților sanitare, 10 dintre acestea fiind intubate.

VEZI ȘI: UPDATE – Un mort și 55 de răniți după explozia unei stații GPL. Peste 3000 de oameni evacuați! (video)

Odată cu activarea Planului Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea echipajelor operative, inclusiv a celor medicale, la fața locului au fost angrenate numeroase forțe de intervenție din Dâmbovița, Ilfov, Prahova.

„ISU DB: 6 autospeciale de stingere, 1 autospecială pentru transport victime multiple, 11 ambulanțe SMURD , 2 puncte medicale avansate. ISU BIF – 14 autospeciale de stingere, 1 autospecială cu roboți, 1 autospecială de stingere cu pulbere și azot, 1 autoscară, 2 puncte medicale avansate, 7 ambulanțe SMURD, 4 ambulanțe SMURD cu medic, 1 echipaj CBRN, 1 punct de comandă mobil, 1 descarcerare. ISU PH – 3 autospeciale de stingere. 1 elicopter SMURD, 9 echipaje SAJ Dâmbovița. IGPR – 29 de polițiști. IGJR – 30 de Jandarmi”, a anunțat MAI.

Totodată, pentru protecția cetățenilor, a fost stabilit un perimetru de siguranță pe o distanță de aproximativ 800 metri față de locul intervenției și au fost evacuați preventiv aproximativ 3.000 locuitori.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne a fost constituită o celulă de criză, care a reunit și reprezentanți ai Ministerului Sănătății. Pe lângă coordonarea intervenției, au fost operaționalizate două linii TELVERDE, unde aparținătorii victimelor exploziei din județul Dâmbovița au putut afla informații despre starea celor afectați.

De asemenea, a fost activat Mecanismul European de Protecție Civilă, cu scopul realizării, în regim de urgență a transferului pacienților puternic afectați, pentru acordarea îngrijirilor medicale care se impun marilor arși. Astfel, primii pacienți vor fi transferați cu o aeronavă aflată în dotarea MAPN, la o unitate sanitară din Bruxelles, urmând ca pe parcursul zilei să se realizeze și alte transporturi.

În ceea ce privește incendiul, acesta a fost localizat pe parcursul nopții. Pompierii încă se află la fața locului deoarece mai există câteva focare. Ancheta specialiștilor va începe imediat după ce pompierii vor stinge flăcările. Printre cei care duminică vor sosi la fața locului sunt experții Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Miniera și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX). Prezența specialiștilor INSEMEX de la Petroșani a fost solicitată de Inspecția Muncii.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică