poliția din spania a finalizat dosarul mașinilor de lux furate și vândute la sibiu. peste 20 de persoane arestate (foto)

Poliția din Spania a anunțat vineri că a finalizat unul dintre cele mai mari dosare de escrocherie cu mașini de lux. După ce la mijlocul lunii iunie (DETALII AICI) polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig, au făcut șase percheziții și au indisponibilizat aproape douăzeci de mașini de lux, acum polițiștii din Spania au anunțat că acțiunea s-a finalizat.

Nu mai puțin de 24 de mașini au fost recuperate, și 21 de persoane au fost reținute în acest dosar. Se reține astfel faptul că din anul 2021 și până în prezent, mai multe persoane, cetățeni români, dar și de alte naționalități, ar fi fost implicate în activități ilegale legate de vânzarea și cumpărarea de autovehicule.

CITIȚI ȘI: Perchezițiile în dosarul mașinilor de lux închiriate din străinătate și vândute în România – Samsarii au tras pe sfoară și sibieni

Astfel, persoanele în cauză ar fi închiriat autoturisme cu o valoare de piață ridicată, din diverse țări europene, ar fi întocmit documente false în vederea înmatriculării și, ulterior, le-ar fi transportat și comercializat în România, la un preț inferior celui de piață, pentru înlesnirea procesului de valorificare.poliția din spania a finalizat dosarul mașinilor de lux furate și vândute la sibiu. peste 20 de persoane arestate (foto)

Organizație destructurată complet
Membrii organizației care au deturnat vehicule în Spania, și-au falsificat documentele și le-au vândut fraudulos în România, Franța, Germania și Portugalia, au fost anihilați, anunță poliția națională din Spania.
Astfel șapte persoane au fost arestate în România și 14 în Spania, inclusiv liderul organizației care reușise să evadeze la început.poliția din spania a finalizat dosarul mașinilor de lux furate și vândute la sibiu. peste 20 de persoane arestate (foto)
Au fost ridicate 16 vehicule în România și 8 în Spania, a căror valoare se ridică la 1.000.000 de euro, pe lângă permise de conducere spaniole, plăcuțe de înmatriculare și unelte pentru furt și fals falsificate.

VEZI ȘI: Percheziții la samsari auto din patru județe – Dosar de înșelăciune cu prejudiciu de 1,8 milioane lei

24 de mașini recuperate și 21 de persoane arestate
Agenții Poliției Naționale din Spania, în cadrul unei operațiuni comune cu Poliția Română, au reținut 21 de persoane și au recuperat 24 de autovehicule de ultimă generație în cadrul unei operațiuni împotriva traficului ilicit de vehicule. Șapte persoane au fost arestate în România și 14 în Spania -Barcelona, ​​Lérida și Madrid-, printre care liderul organizației, care a fost arestat la Alcalá de Henares și care reușise să evadeze la început. Au fost ridicate 16 vehicule în România și 8 în Spania, precum și permise de conducere spaniole și plăcuțe de înmatriculare.

CITIȚI ȘI: VIDEO: Patru hunedoreni reținuți de polițiștii din Sibiu în dosarul mașinilor închiriate din străinătate și vândute în România

Organizație bine pusă la punct
În prima fază, după luni de muncă strânsă între Poliția Spaniolă și cea Română, 13 membri ai organizației au fost arestați în Spania – la Barcelona, ​​Lérida și Madrid. Ulterior, anchetatorii s-au mutat în România unde au fost arestați alți șapte membri ai organizației, dintre care patru au fost arestați preventiv.poliția din spania a finalizat dosarul mașinilor de lux furate și vândute la sibiu. peste 20 de persoane arestate (foto)
Liderul organizației a reușit însă să fugă și să părăsească țara, fapt pentru care autoritățile române au emis un mandat european de arestare pentru extrădare împotriva sa. Anchetatorii au obținut informații că liderul grupării s-ar putea afla în Spania, motiv pentru care s-au început eforturile de localizare a acestuia, ceea ce a avut loc în municipiul madrilen Alcalá de Henares, unde a fost arestat, anunță poliția din Spania.

Ultima oră

Comentariul meu