Daria Muntean, transfer din Liga 1 pentru echipa feminină de fotbal FC Hermannstadt

Echipa feminină de fotbal FC Hermannstadt a anunțat un transfer important, cel al Dariei Muntean (18 ani) de la ACS Banat Girls Reșița. 

Sub contract cu Olimpia Cluj, Daria Muntean a jucat în ultimii trei ani în Liga 1, la ACS Banat Girls Reșița, pe postul de mijlocaș ofensiv. Jucătoarea a venit la Cisnădie sub formă de împrumut de la Olimpia și este motivată să îndeplinească obiectivele, alături de colegele de echipă.

“Mă bucur că m-am alăturat echipei și îmi doresc să ajut AFC Hermannstadt să își îndeplinească toate obiectivele propuse pentru acest sezon. M-am integrat foarte bine în echipă, atât colegele mele, cât și staff-ul tehnic m-au primit cu brațele deschise, iar acest lucru m-a bucurat și mă motivează să muncesc din ce în ce mai mult” a spus noua jucătoare a echipei feminine de la Cisnădie, care are în palmares și convocări la naționala U 17.

Tatăl Dariei, Petru Muntean a rememorat cât de mult a îndrăgit fotbalul fiica sa, încă din copilărie. ”De când era mic copil, o găseam tot timpul la teren și juca fotbal cu ceilalți copii. Era un copil ascultător, dar s-a întâmplat să plece de multe ori la teren fără să ne anunțe, pentru că noi știam că puteam să o găsim într-un singur loc: pe terenul de fotbal, unde bătea toată ziua mingea! De ziua ei de naștere, toți prietenii știau că trebuie să-i facă Dariei un singur cadou, fie o minge de fotbal, fie un tricou! Noi, ca părinți, i-am respectat întotdeauna dorințele și suntem mândri că a muncit enorm să ajungă cât mai sus” a povestit Petru Muntean.

Echipa feminină Academia de Fotbal Măgura, reprezentând în Liga 2 clubul AFC Hermannstadt face parte din Seria 2 a Ligii 2, alături de alte nouă echipe. Se joacă sistem campionat, 18 etape și prima clasată promovează.

Daria Muntean, transfer din Liga 1 pentru echipa feminină de fotbal FC Hermannstadt

Octavian Budică: ”Daria ne va ajuta foarte mult”

Antrenorul Octavian Budică este convins că Daria va ajuta mult echipa, având deja trei ani la Liga 1. ”Ne bucurăm foarte mult că am reușit să aducem o jucătoare cu experiență vastă în primul eșalon al fotbalului feminin românesc și vreau să mulțumesc conducerii, domnilor Dan Raica și Iulian Pițigoi pentru toată implicarea și pentru că au făcut acest transfer posibil. Sunt sigur că Daria ne va ajuta foarte mult să ne atingem obiectivele propuse, având în vedere experiența pe care o are, la doar 18 ani” a declarat Octavian Budică, unul dintre antrenorii echipei feminine AFC Hermannstadt.

Duminică, echipa pregătită de Octavian Budică, Andrei Nițulescu și Lucian Cotora va ava un ultim turneu de verificare, la Dăești – Vâlcea. Primul joc oficial pentru AFC Hermannstadt în noul sezon de Liga 2 este programat pe 10 septembrie, în deplasare, cu Atletic Olimpia Gherla.

Echipa de fotbal feminin a Academiei de Fotbal Măgura evoluează în competițiile organizate de Federația Română sub egida clubului AFC Hermannstadt. După echipa de senioare, fetele de la U 13 lu U15 de la Academia de Fotbal Măgura vor juca și ele pentru AFC Hermannstadt în competiția FRF.

Daria Muntean, transfer din Liga 1 pentru echipa feminină de fotbal FC Hermannstadt

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu