școlile din bruiu, poiana sibiului și râu sadului, ultimele din județ cu toalete  în curte
Școala Gimnazială Ioan Ban Dascălu Poiana Sibiului

Mai mulți elevi din județul Sibiu se vor întoarce și anul acesta la școli care, în anul 2023, încă au toalete în curte. Primarii comunelor caută soluții pentru a face noi grupuri sanitare în interiorul unităților de învățământ.

Trei comune din Sibiu nu au reușit ca nici în acest an să le asigure elevilor această necesitate. Școala Gimnazială Bruiu, Școala Gimnazială „Ioan Ban-Dascălu” Poiana Sibiului și Școala Gimnazială Râu Sadului sunt cele trei unități de învățământ care au grupurile sanitare amplasate în curtea școlii, potrivit Inspectoratului Județean Școlar Sibiu. Cu toate acestea ele sunt dotate cu vase de toaletă, chiuvete, au apă curentă și sunt racordate la sistemul de canalizare. Restul unităților din învățământ din județ au toalete amplasate în clădirile unde se desfășoară activitățile cu elevii.

Din cauza unor probleme juridice, elevii din Școala Gimnazială „Ioan Ban Dascălu” din Poiana Sibiului vor avea și anul acesta toaletele în curte. Primarul comunei a spus că sunt dotate cu tot ce este necesar, singurul dezavantaj fiind faptul că nu sunt în interiorul unității. Citește și: Din cauza unui litigiu imobiliar – În Poiana Sibiului, școala are încă toaleta în curte

Dacă anul acesta elevii din Gura Râului vor avea în continuare toaletele în curte, în curând acest lucru se va schimba. Primarul are în plan să transforme una dintre sălile de clasă în grup sanitar. „Nu este vorba despre toaleta aceea din spatele curții. Este o construcție exact la intrarea în școală, făcute de vreo 15 ani. Avem anul acesta școala prinsă pe reabilitare energetică prin PNRR și, de asemenea o clasă va fi transformată într-o toaletă, așa cum sunt prevăzute normele normative. Acum se lucrează la proiectul tehnic și va fi scos la licitație”, spune primarul comunei Râu Sadului, Daniel Minea.

Primarul comunei Bruiu, caută de asemenea soluții pentru realizarea toaletelor în interiorul clădirii. „Toaletele de acum sunt în exterior, dar sunt toalete modernizate, cu apă curentă. Este un plan în desfășurare, dar momentan trebuie să găsim niște soluții pentru a ne putea încadra în bani. Momentan nu avem banii necesari în buget, dar căutăm soluții. Tot anul sper să găsim soluții pentru că momentan nu mai avem nici o clasă liberă casă o putem transforma în toaletă. Trebuie să facem o construcție lângă școală și necesită costuri”, spune primarul comunei Bruiu, Emil Gherghel.

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu