parcul belvedere va fi păzit non stop de poliția locală. pentru evitarea actelor de vandalism
Parcul Belvedere din Sibiu

Reprezentanți ai Poliția Locale Sibiu vor asigura paza non stop Parcului Belvedere. Scopul acestei măsuri este prevenirea actelor de vandalism.

Cel mai nou parc ale Sibiului, Parcul Belvedere, s-a deschis la începutul lunii august. Dat fiind faptul că investiția a fost finanțată din fonduri europene nerambursabile, Primăria Sibiu consideră importantă asigurarea pazei pentru evitarea acțiunilor de vandalism. Așadar, Serviciul Public de Poliție a Municipiului Sibiu va asigura zona.

„Având în vedere finalizarea lucrărilor de amenajare a Parcului Belvedere şi
deschiderea acestuia pentru public, luând în considerare și faptul că acesta a fost finanţat din fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Regional 20 14-2020 i este al doilea ca mărime din Municipiul Sibiu, pentru evitarea unor eventuale acte de vandalism”, se arată în proiectul de hotărâre supus aprobării.

Belvedere este singurul parc construit în ultimii treizeci de ani în municipiul Sibiu, fiind al doilea ca mărime după Parcul Sub Arini. Parcul Belvedere are o suprafață de 6,4 hectare. Accesul se face din strada Preot Bacca, trecând pe lângă o fântână arteziană și un labirint de verdeață. Zonele de relaxare sunt compuse din mobilier stradal și insule de vegetație cu arbori, arbuști și flori, pe o suprafață de 56.000 de metri pătrați.

Parcul Belvedere are și un teren de sport multifuncțional, ceea ce înseamnă că sibienii vor putea juca aici baschet, tenis și minifotbal. Citește și: Parcul Belvedere s-a deschis. Fodor: „A fost un proiect dificil de realizat” (video, foto)

 

Ultima oră

Comentariul meu