chirurgii de top ai sibiului au dat în judecată spitalul județean. cer bani pentru orele suplimentare din ultimii cinci ani
foto: arhivă

Spitalul Județean de Urgență Sibiu cere Consiliului Județean aprobarea achiziționării serviciilor de consultanță juridică pentru ca instituția să fie reprezentată în instanță în vederea a două dosare. Proiectul de hotărâre va fi supus votului consilierilor județeni la şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Sibiu, de la sfârșitul lunii august.

Într-o adresă a Spitalului Județean Sibiu se arată două spețe pentru care instituția trebuie să semneze un contract cu un avocat. Mai exact, într-un dosar mai mulți medici și chirurgi au dat spitalul în judecată pentru neplata orelor suplimentare iar în alt dosar un fost angajat în cadrul Serviciului Achiziții Publice solicită anularea deciziei de desfacere disciplinară a contractului individual de muncă, reintegrarea sa pe postul deținut și obligarea spitalului la plata de despăgubiri.

Spitalul Județean de Urgență Sibiu are nevoie de un avocat pentru a fi reprezentat în instanță după ce doisprezece cadre medicale susțin că nu au fost plătiți pentru orele lucrate suplimentar. „Solicită plata, începând cu data de 01. 012. 2018,a diferențelor salariale cuvenite pentru cealaltă jumătate de normă prestată și neremunerată, respectiv, 3,5 ore/zi în baza contractelor individuale de muncă încheiate de aceștia, actualizarea sumelor cu dobânda legală, penalizatoare cumulată cu rata inflației începând cu scadența fiecărei sume, până la achitarea efectivă și integrală, precum și a cheltuielilor de judecată”, se arată în adresa spitalului.

Salariații Mohor Cosmin-Ioan (Secția Clinică Ortopedie și Traumatologie), Mohor Călin-Ilie (Secția Clinică Chirurgie Generală I), Fleacă Sorin Radu (Ortopedie și Traumatologie), Roman Mihai Dan (Ortopedie și Traumatologie), Bădescu Tudor-Mihai (Obstetrică Ginecologie), Crețu Dan-Gheorghe (Chirurgie Generală I), Săbău Alexandru-Dan (Chirurgie Generală II), Mutu Călin-Cosmin (Neurologie), Stanciu Mihaela (Compartiment Clinic Endocronologie), Diaconu Cosmina (Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie I), Pintea Alina-Liliana (Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie I) și Dumitra (Faur) Anca-Maria (Chirurgie Generală II) sunt cele doisprezece cadre medicale care solicită plata pentru orele suplimentare.

Astfel, conducere Consiliului Județean Sibiu a realizat un proiect de hotărâre prin care cere aprobarea consilierilor județeni pentru achiziționarea de servicii juridice de consultanță, asistență și reprezentare de către Spitalul Județean de Urgență Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu