muzeul brukenthal, încasări bune din bilete în prima jumătate a anului. vizitatori din toata lumea vin la sibiu (foto, video)

Cel mai vechi muzeu din România, Muzeul Naţional Brukenthal de la Sibiu a reuşit să facă un milion jumătate de lei în prima jumătate a anului, adică mai mulţi bani decât a încasat tot anul trecut, asta mulţumită interesului tot mai mare al vizitatorilor din toată lumea, care vin şi doresc să vadă colecţiile baronului transilvănean, a declarat recent directorul Alexandru Chituţă.

 

“În ceea ce privesc fondurile Muzeului Naţional Brukenthal, în primele şase luni, pe partea de fonduri proprii şi bilete, Muzeul Naţional Brukenthal a depăşit cele 12 luni ale anului 2022. Anul trecut am avut aproximativ un milion jumătate de lei, din bilete, pe 12 luni, iar anul acesta, în luna august, acum am depăşit un milion şase sute (mii lei n.r.) din bilete. Mergem foarte bine”, a precizat directorul muzeului sibian, Alexandru Chituţă.

Expoziţia de la Bucureşti şi cele din timpul FITS au promovat Brukenthalul

“Cu siguranţă vom depăşi cu mult vizitatorii de anul trecut. Asta înseamnă expoziţii bune, un sezon expoziţional foarte bun pe care l-am avut cu Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, opt expoziţii. Asta înseamnă o publicitate foarte bună a muzeului, asta înseamnă un eveniment major, la Bucureşti, care ne-a adus o publicitate extraordinară şi continuăm parteneriatul cu Art Safari, iar lucrurile acestea au adus o vizibilitate mai bună Muzeului Naţional Brukenthal, mai mulţi turişti şi mai multe bilete. În primele şase luni din anul acesta, am depăşit încasările la bilete, din tot anul trecut. Cu siguranţă veniturile Muzeului Naţional Brukenthal vor depăşi anul trecut, cu 50 %”, a mai spus Chituţă.

Urmează încă două zile cu program de vizitare până la ora 20.00

Până duminică, în 27 august, în zilele de vineri și sâmbătă, Palatul Brukenthal (Galeria de Artă Europeană și Galeria de Artă Românească), Sala Multimedia din Casa Albastră și Muzeul de Artă Contemporană, str. Tribunei nr. 6 au următorul program: 12:00- 20:00, potrivit site-ului oficial al Muzeului Naţional Brukenthal. Preţul biletelor la toate sediile Muzeului Naţional Brukenthal, variază între 1,5 şi 39 de lei. Toate tarifele şi programul complet de vizitare este disponibil la adresa:

https://www.brukenthalmuseum.ro/mnb/vizitare_detaliu/1152

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu