ghidul sibianului curios: expoziția unică în românia pe care o găsești la sibiu

Cabinetul de curiozităţi din Palatul Brukenthal din Piaţa Mare din Sibiu este o expoziţie unică în România, potrivit muzeului sibian.

Craniul unui elefant african – cea mai mare piesă

Foarte mulţi oameni se aşteaptă ca în Palatul baronului Samuel von Brukenthal din Piaţa Mare, cele mai interesante exponate să fie tablourile, mai ales capodoperele. Însă, în Cabinetul de curiozităţi din Palatul Brukenthal, o încăpere unică, situată la etajul al doilea, puteţi vedea craniul unui elefant african, chiar în mijlocul acestui cabinet inedit.

ghidul sibianului curios: expoziția unică în românia pe care o găsești la sibiu

Tablou “pictat” cu şuviţe de păr uman – printre cele mai mici “curiozităţi”

Unul dintre cele mai mici, dar neobişnuite tablouri din Palatul Brukenthal este cu siguranţă cel “pictat” cu şuviţe de păr uman, pe care îl zăriţi pe peretele din stânga, după ce intraţi în Cabinetul de curiozităţi. Toţi vizitatorii sunt atraşi de această creaţie inedită, care face parte dintr-o modă a englezilor, care obişnuiau să aibă în case aşa ceva. Tabloul provine dintr-o colecţie de trei tablouri realizate din păr uman, care aparţine Muzeului de Istorie. Pentru a-i putea da contur, părul era prins cu ajutorul sârmei, pe pânză.

ghidul sibianului curios: expoziția unică în românia pe care o găsești la sibiu
Tabloul cu pictat cu păr uman

Programul de vizitare şi tarifele

Cabinetul de curiozităţi poate fi vizitat de miercuri până duminică, între orele 10.00 şi 20.00. Vineri şi sâmbătă programul este de la ora 12.00 până la ora 20.00. BIletul pentru un adult este de 39 de lei. Pentru reduceri şi gratuităţi, consultaţi pagina oficială a Muzeului Brukenthal.

Ultima oră

Comentariul meu