colegiile “brukenthal” și “goga” din sibiu, fără autorizație de securitate în caz de incendiu

Doar 48 de unități de învățământ din județul Sibiu au autorizație de securitate la incendiu, iar alte 22 se află în proces de autorizare. Două dintre cele mai prestigioase colegii din Sibiu nu dețin această autorizație, respectiv Colegiul Național Octavian Goga și Colegiul Național Samuel Von Brukenthal.

Elevii se vor întoarce în curând la școală, iar unitățile de învățământ ar trebui să fie locuri sigure unde aceștia să poată studia. Cu toate acestea, zece unități de învățământ din județul Sibiu nu dețin autorizație de securitate la incendiu. Printre acestea se află și două dintre cele mai prestigioase unități de învățământ din oraș, Colegiul „Samuel Von Brukenthal” și Colegiul Național „Octavian Goga”.

Tot din municipiu, nu deține autorizație de securitate de incendiu Grădinița cu program prelungit Nr. 14. Din județ, Grădinița cu program prelungit „Micul Prinț” din Mediaș și școli din Hoghilag, Jina, Ludoș, Micăsasa, Poiana Sibiului și Sadu nu dețin autorizație de securitate la incendiu. În schimb, toate unitățile de învățământ din județ dețin autorizație sanitară de funcționare.

„Menționăm că pentru 97 de unități de învățământ s-a obținut avizul de securitate la incendiu, conform HGR 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi autorizării privind securitatea la incendiu, deoarece nu au construcții și amenajări noi sau la care s-au executat lucrări de modificare sau schimbare de destinație”, potrivit Inspectoratului Județean Școlar Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu