o șoferiță vitezomană a lovit mortal un cățel pe strada independenței. stăpâna bichon-ului: “nu a existat strop de empatie”

Un cățel de rasa bichon a fost lovit mortal de o mașină care circula cu viteză mare pe strada Independenței, din Sibiu, duminică, 20 august, seara. Proprietara bichon-ului spune că accidentul ar fi putut fi evitat dacă șoferița ar fi mers cu viteza regulamentară.

Andreea povestește că strada Independenței este adesea plină cu copii care se joacă, fiind un cartier de blocuri și neavând un parc în apropiere. Duminică prietenul fiicei ei ar fi ieșit cu cei doi căței, un bichon și un fox terrier, pentru câtva minute la plimbare. Jess, un bichon de aproximativ zece ani a fost scos fără lesă, iar într-un moment de neatenție a ajuns să fie lovit de mașină.

„Noi avem partea noastră de vină că l-am scos fără lesă, însă el era foarte ascultător și nu ieșea în stradă. M-a deranjat foarte mult faptul că un adult a condus cu o viteză foarte mare într-o zonă locuită, unde sunt foarte mulți copii. Doamna de la volan doar a strigat din mers la copii să fie mai atenți și imediat a plecat. Până să ieșim să vedem ce s-a întâmplat, doamna deja dispăruse, și noi locuim la etajul 1. Nu a existat nici un strop de empatie. Nu căutăm despăgubiri bănești sau lucruri de acest gen, dorim să nu se mai întâmple și altora această barbarie. Vreau ca doamna să își prezinte regretele față de copiii care suferă cumplit. Să se arate umană, dacă poate. Urmele de sânge de pe sosea spun multe, dar mai ales faptul ca doamna nu s-a oprit să spună o vorba copiilor, spune multe despre calitatea ei umană”, povestește Andreea.

Incidentul a avut loc duminică, în jurul orei 22.00. Imediat au mers la spitalul veterinar de pe Bâlea unde au aflat că nu se mai poate face nimic pentru cățel și tot în aceeași noapte a mers să depună plângere la poliție. „Mă uimește cruzimea oamenilor. Trăim în secolul 21 și încă nu oprești să vezi ce s-a întâmplat, odată ce ai lovit un cățel. Jess a făcut parte din viața noastră timp de zece ani”, spune stăpâna bichon-ului.

 

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. vina este in primul rand al proprietarului catelului care a scos cainele fara lesa (legea spune ca este obligatoriu indiferent de tipul cainelui). Apoi copii nu au ce sa se joace pe strada, in zona sunt parcuri deci nu mai mintiti…
    legat de soferita, da a gresit dar in acelasi timp se poate indrepta impotriva proprietarului cainelui daca are daune la masina sa le poata rezolva…

  2. Sunt 5 parcuri diferite la distanta de mers pe jos intre 2 si 10 minute… Unde isi dorea doamna sa aiba apartamentul amplasat, in mijlocul parcului Subarini ? Empatizez cu problema deoarece am si eu un catel, dar iresponsabilitatea de care ati dat dovada prin faptul ca ati lasat catelul fara lesa pe carosabil isi spune cuvantul si vina este a dumneavoastra ca nu v-a interesat siguranta animalutului. La 2 minute de mers pe jos este Parcul Corneliu Coposu, catelul putea sa se plimbe linistit pe trotuar, pe iarba si sa-si faca nevoile fara sa circule masini la mica distanta de acesta… dar e prea mult de mers pe jos pana acolo.

  3. Soferii din Sibiu, vitezomanii nu au empatie nici fata de oameni in general, zilnic sunt accidente in Sibiu. Nu mai suntem in siguranta nici pe trecerea de pietoni, trotuar.