baschetbalistul nandor kuti, primul interviu la sibiu. ”poate vom fi surpriza sezonului”

Noul transfer al CSU Sibiu, internaționalul Nandor Kuti (26 ani) a vorbit cu Ora de Sibiu despre cum se adaptează la noua sa echipă, dar și despre obiectivele din sezonul viitor. 

După 11 ani și 358 de meciuri la U BT Cluj Napoca, Kuti are un palmares impresionant și a adunat 4 titluri de campion, 5 cupe, 4 SuperCupe, meciuri în FIBA EuropeCup, Basketball Champions League, EuroCup dar și meciuri în tricoul naționalei României.

Alături de ”vulturi”, Nandor speră într-o clasare pe podium, mai ales că Sibiul pare mai puternică decât sezonul trecut.  ”Cred că o clasare pe podium este un obiectiv realist. Trebuie să muncim la antrenamente, să lucram la chimia echipei și să ne folosim de meciurile amicale pe care o să le avem, să creștem de la meci la meci. În Cupa României vrem să ne calificăm mai departe, în Final 8. Avem o grupă accesibilă după părerea mea, dar o să fie greu, având în vedere că primul meci oficial va fi cel cu Constanța, la ei acasă, pe 15 septembrie” a spus extrema de la BC CSU pentru Ora de Sibiu. Din grupa de Cupa României mai fac parte CSM Constanța și CS Vâlcea 1924.

baschetbalistul nandor kuti, primul interviu la sibiu. ”poate vom fi surpriza sezonului”

 

”Nu ar fi ceva imposibil”

CSU Sibiu va evolua în Grupa B a FIBA Europe Cup, alături de deţinătoarea trofeului, echipa poloneză Anwil Wloclawek, de formaţia spaniolă Surne Bilbao Basket şi de Caledonia Gladiators (Marea Britanie). Anwil și Bolbao sunt favoritele grupei, dar Kuti spune că o calificare într-o fază superioară nu ar fi imposibilă.  ”Avem o grupă destul de grea în FIBA Europe Cup, cu Bilbao care e o echipă puternica din ACB, iar Anwil a fost câștigătoarea trofeului din ediția trecută, o echipă foarte puternică din punctul meu de vedere. Eu cred că am putea câștiga meciurile de acasă, alături de suporterii noștri fabuloși, care ne dau energie și ne împing de la spate să ne autodepășim. O să încercăm să dăm totul și o să luptăm pentru a ne califica, din punctul meu de vedere nu ar fi ceva imposibil”

”Încercăm să câștigăm fiecare meci”

Nandor crede că fosta sa echipă rămâne marea favorită la câștigarea titlului și în sezonul viitor. Totuși, pot apărea surprize, așa cum Sibiul a fost revelația campionatului trecut, reușind să câștige bronzul. ”Clujul are buget mare și a reușit să faca niste transferuri mari. Cred că, în ultimii 4-5 ani, de fiecare dată a fost Clujul favorită la titlu. În baschet nu se știe niciodată, pot apărea surprize mari, sezonul este lung. Cine știe, poate o să fim noi surpriza sezonului! Mentalitatea noastră e să luăm fiecare meci în parte și să încercăm să câștigăm fiecare meci, nu contează adversarul” a mai spus Nandor Kuti.

”Să îmi cresc jocul individual”

Baschetbalistul își propune la Sibiu să își îmbunătățească evoluțiile, mai ales că va avea un rol diferit față de cel avut la Cluj. ”Sibiul este un oraș foarte frumos, din ce am observat până acum, este plin de turiști străini. Obiectivele mele personale sunt să încerc să ajut echipa cât de mult pot, să stau sănătos pe întregul parcurs al sezonului. Îmi doresc foarte mult să îmi cresc jocul individual, rolul meu aici va fi diferit față de Cluj. Din primele impresii, aici la Sibiu am văzut o organizare profesionistă, toata lumea vrea să ne ajute să avem condiții cât mai bune posibile, din toate punctele de vedere și toți din conducere, staff-ul de antrenori și staff-ul medical sunt determinați pentru a face performanță” mai declarat internaționalul român.

baschetbalistul nandor kuti, primul interviu la sibiu. ”poate vom fi surpriza sezonului”

Ultima oră

Comentariul meu