guvernul prelungește valabilitatea polițelor rca euroins cu 3 luni
Sursa: autoblog.md

La cererea Autorității de Supraveghere Financiară, Guvernul Marcel Ciolacu pregătește o Ordonanță de Urgență care îi vizează pe toți cei care au polițe RCA la Euroins. 

Guvernul va prelungi valabilitatea polițelor RCA de la Euroins, cu încă 3 luni. Practic, acestea vor expiră nu la 8 septembrie, așa cum prevedea termenul inițial, ci la 8 decembrie 2023. Guvernul României a pus în dezbatere publică un proiect de OUG în acest sens, relatează RFI.

Prin acest proiect se reglementează faptul că, pentru poliţele de asigurare/reasigurare, termenele de încetare de drept de 90 de zile, respectiv de 150 de zile se prelungesc cu 90 de zile.

„Necesitatea adoptării proiectului de act normativ sub forma unei ordonanțe de urgență este justificată de împrejurările excepționale generate de existența unui număr extrem de mare de asigurați care dețin polițe de asigurare în special asigurări obligatorii de răspundere civilă auto RCA încheiate cu societatea de asigurare la care a fost deschisă procedura de faliment, iar luarea acestei măsuri în regim de urgență se impune pentru a se asigura o protecție reală a contractanților și beneficiarilor de asigurări, în considerarea faptului că există riscul ca, în actuala conjunctură, gradul de cuprindere în asigurare a parcului național auto să scadă în mod semnificativ”, se arată în nota de fundamentare, potrivit Hotnews.ro.

Ultima oră

Comentariul meu