beat „criță” a lovit o mașină parcată. alți șase șoferi băuți și unul drogat, prinși în județul sibiu
FOTO: arhivă

Șase șoferi care au consumat alcool au fost prinși weekend-ul trecut la volan de polițiștii sibieni, iar un alt șofer consumase metamfetamină, înainte de a se urca la volan. 

Un bărbat s-a urcat duminică la volan cu o alcoolemie de 1,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost oprit de polițiștii sibieni pe strada Piața Cibin în timp ce efectua mersul înapoi, moment în care a lovit o mașină parcată.

„La data de 20 august a.c., în jurul orei 14,30, în municipiul Sibiu, în timp ce
efectua manevra de mers înapoi pe strada Piața Cibin, un sibian în vârstă de 38 de ani nu s-a asigurat corespunzător și a intrat în coliziune cu un autoturism oprit. Evenimentul s-a soldat cu pagube materiale. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 1,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ulterior recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge,
polițiștii Biroului Rutier Sibiu au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului”, potrivit Ipj Sibiu.

Un localnic din Avrig a fost prins, vineri, cu o alcoolemie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, căruia i s-au recoltat, ulterior, probe biologice. Un alt șofer, de data aceasta din Hoghilag a avut 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un șofer din Agnita a fost depistat, sâmbătă, cu 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot sâmbătă, în Sibiu a fost prins un șofer cu 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat și un alt șofer, aflat la volanul unei autoutilitare în Boița, cu 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În Sibiu a fost depistat și un tânăr de 19 ani, drogat la volan. „La data de 20 august a.c., în jurul orei 03,00, în municipiul Sibiu, polițiștii
Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe Bulevardul Victoriei de către un tânăr în vârstă de 19 ani, din Cisnădie.
Testarea șoferului cu aparatul Drugtest a indicat un rezultat pozitiv la
metamfetamină, persoana în cauză fiind condusă la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism. Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive”, potrivit IPJ Sibiu.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu