sibianul victor cornea, pe tabloul principal al probei de dublu de la us open

Sibianul Victor Cornea va participa în premieră în proba de dublu a turneului US Open, unde va face pereche cu sârbul Nikola Cacic.

Organizatorii turneului de Grand Slam de la US Open au anunțat lista echipelor care vor concura în proba de dublu la ediția din acest an, iar Victor Cornea / Nikola Cacic se află printre acestea.

 Victor Cornea a fost acceptat direct pe tabloul principal la US Open (28 august -1o septembrie) și va face tandem cu sârbul Nikola Cacic. Va fi al doilea turneu de Grand Slam din carieră pentru sibian, care a mai jucat în acest an la Roland Garos.

Românul aflat pe cel mai bun loc al carierei (71 ATP) și sârbul care ocupă poziția 59 ATP la dublu au jucat împreună la mai multe turnee în acest an: Parma Challenger (semifinale), Salzburg Challenger (semifinale), Hamburg ATP (semifinale) și Kitzbuhel ATP (optimi).

sibianul victor cornea, pe tabloul principal al probei de dublu de la us open

În vară, sibianul fusese acceptat la turneul de la Wimbledon, dar partenerul său din acel moment, Dusan Lajovic (Serbia)  s-a retras înaintea debutului. Victor Cornea merge la US Open alături de alt coechipier.

„Anul 2023 a fost cel mai reușit an pentru mine și pe lângă cele cinci trofee câștigate deja la nivel Challenger, îmi doresc în viitorul apropiat să adaug în palmares și turnee ATP și de Grand Slam” a declarat tenismenul sibian.

Cu siguranță, sibianul va merge la  New York însoțit de iubita sa, cântăreața Andreea Bălan, care l-a susținut la fiecare turneu important din acest an.

Openul Statelor Unite, ultimul turneu de Mare Şlem al sezonului din circuitul profesionist de tenis se va disputa la New York între 28 august şi 10 septembrie și va oferi premii de 65 de milioane de dolari. Toţi jucătorii care vor accede pe tabloul principal al turneului vor primi suma minimă de 81.500 de dolari.

sibianul victor cornea, pe tabloul principal al probei de dublu de la us open

 

 

Ultima oră

Comentariul meu