maia morgenstern și constantin necula, speakeri în sibiu la o nouă conferință pentru combaterea consumului de droguri

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) a județului Sibiu, în colaborare cu Asociația Internațională a Polițiștilor (IPA) România, va organiza, la finalul lunii septembrie, o nouă conferință pentru combaterea consumului și traficului de droguri. Evenimentul „Da vieții, fără droguri”, aflat la a treia ediție, va avea loc la Centrul Cultural „Ion Besoiu” și se va desfășura pe parcursul a două zile. Printre speakerii invitați se numără actrița Maia Morgenstern și preotul Constantin Necula. Consilierii județeni vor vota, în ședința de la finalul lunii august, aprobarea alocării fondurilor necesare pentru organizare. 

„Având în vedere colaborarea dintre ATOP și Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, în organizarea și derularea celor două ediții a conferinței Da vieții, fără droguri, care aia vur loc la Sibiu în lunile ianuarie și aprilie 2023, Asociația Internațională a Polițiștilor IPA România și IPA Regiunea 1 Sibiu, partener în cadrul edițiilor anterioare, dorește să se implice în organizarea celei de-a treia ediții a conferinței”, se arată într-o adresă formulată de IPA România către Consiliul Județean Sibiu.  

Cea de-a treia ediție a evenimentului va avea loc în 21 și 22 septembrie. În prima zi, se va organiza o conferință la Centrul Cultural „Ion Besoiu”, dedicată comunității adulte din județ. Apoi, ziua următoare, va fi pusă în scenă piesa de teatru „Teatrul iluziilor”, realizată și susținută de Organizația Teen Challenge România, dedicată elevilor și tinerilor sibieni. 

Maia Morgenstern și Constantin Necula, prezenți la eveniment

Conferința va avea un caracter internațional și are rolul să continue seria evenimentelor anterioare, care au generat un impact major la nivelul comunității sibiene. Scopul evenimentului constă în creșterea gradului de informare și conștientizare a populației, în special a segmentelor vulnerabile, cu privire la riscurile asociate consumului și traficului de droguri. 

Pe parcursul celor două zile, la conferința din Sibiu vor ajunge personalități de renume, precum preotul Constantin Necula și actrița Maia Morgenstern, dar și delegați din Austria, Germania, Macedonia de Nord, Grecia și Bulgaria. 

Consiliul Județean ar urma să acopere o parte dintre costurile de organizare. ATOP a cerut fonduri în valoare de 19.600 lei pentru transmisiunea live, transportul și cazarea speakerilor, dar și pentru materiale destinate beneficiarilor. Asociația Internațională a Polițiștilor va suporta cheltuielile legate de participarea delegațiilor străine și alte costuri aferente. 

Ultima oră

Comentariul meu