beat și fără permis, prins la volan în veștem
foto: arhivă

Un sibian s-a ales cu dosar penal după ce, marți, a fost prins băut la volanul unui autoturism. Omul nu avea permis de conducere. 

În 15 august, în jurul orei 21:50, polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr au oprit pentru control în trafic, în satul Veștem, un autoturism la volanul căruia a fost identificat un localnic în vârstă de 61 de ani. Bărbatul le-a declarat polițiștilor că nu deține permis de conducere și nici actele de identificare ale mașinii, întrucât aceasta nu îi aparține. „Testarea alcoolscopică a bărbatului a indicat o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat,bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge”, spune Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

În cauză, la nivelul Secției nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv de conducere sub influența alcoolului.

Polițiștii vă recomandă:

Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive ori dacă nu dețineți permis de conducere.

Consumul de alcool poate afecta condusul autovehiculului prin faptul ca acesta cauzează:

  • deficiențe de vedere;
  • încetinirea reflexelor;
  • reducerea concentrării și a vigilenței;
  • crearea unei stări de relaxare și somnolență, ceea ce te poate determina să adormi la volan;

Nu vă puneți viața în pericol urcându-vă în autovehicule conduse de persoane care nu dețin permis de conducere, aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive!

Le reamintim șoferilor tentați de a consuma alcool sau substanțe psihoactive înainte de a se urca la volan, dar și celor care conduc fără a deține acest drept că vor fi condamnați la închisoare cu executare dacă sunt găsiți vinovați de producerea unui accident rutier soldat cu decesul unei persoane.

Ultima oră

Comentariul meu