Senatorul Claudiu Mureșan, apel public la adresa primarului din Mediaș cu privire la proiectul de reamenajare a centrului istoric

Municipiul Mediaș se află în centrul unei dezbateri intense privind viitorul său cultural și arhitectural, în contextul unui proiect de modernizare al centrului istoric care a stârnit nemulțumiri și preocupări în rândul comunității locale.

Senatorul Claudiu Mureșan, apel public la adresa primarului din Mediaș cu privire la proiectul de reamenajare a centrului istoric

Senatorul sibian Claudiu Mureșan, a emis un apel public la adresa primarului Mediașului, cerând organizarea unui referendum pentru a permite cetățenilor să-și exprime opinia cu privire la proiectul de modernizare.

Această inițiativă survine în urma promisiunilor făcute de primarul Mediașului în urmă cu câțiva ani, pe când acesta era deputat. Primarul Gheroghe Roman, în acel moment deputat, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că orice decizie majoră privind modificările semnificative în centrul istoric ar trebui să fie luată în considerare doar după consultarea cetățenilor printr-un referendum.

Însă această promisiune nu a fost menținută, iar proiectul de modernizare a centrului istoric a fost stabilit fără consultarea prealabilă a locuitorilor, care nu sunt de acord cu tăierea teilor din centrul istoric. Acest lucru a generat neîncredere și frustrare în rândul medieșenilor, care doresc să-și exprime opiniile.

„În calitate de senator ales în circumscripția 34 Sibiu, vă solicit public, domnule Primar, să organizați de urgență un referendum prin care să consultați populația Municipiului Mediaș cu privire la oportunitatea actualului proiect de reabilitare și modernizare a centrului istoric, așa cum este acesta proiectat acum.

Mediașul are nevoie de unitate și de toți cetățenii lui, în această perioadă complicată pe care o parcurgem, cu crize de tot felul și războaie la granița țării.

Conflictul de dragul conflictului nu a generat niciodată progres, ci, din contră, este o frână pentru comunitate.

Mediașul nu este al dumneavoastră, nu este al meu, nu este nici măcar al celor care acum păzesc teii să nu fie tăiați, sâmbătă de sâmbătă.

Principiile democrației participative ne obligă ca, în calitate de reprezentanți ai statului, să consultăm oamenii atunci când luăm decizii care îi afectează, în orice fel.

Cu atât mai mult dezbaterile de substanță sunt obligatorii în momente de inflexiune, când e nevoie de decizii care împart comunitățile în două.

Un referendum pe tema actualului proiect de modernizare, reamenajare a centrului istoric ar tranșa problema în cel mai democratic mod și ar pune capăt acestei dispute care a divizat comunitatea noastră.

De sute de ani, medieșenii au învățat să se respecte între ei și deciziile pe care le iau împreună. De ce nu ar mai face-o încă o dată, acum?

În calitate de deputat ați cerut referendum pentru proiect. Ca primar, aveți acum obligația să-l organizați!” arată senatorul sibian într-o postare pe pagina sa de facebook.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică