restaurant cu renume din centrul sibiului, scos la vânzare. patron: „costurile sunt mult prea mari”

Tot mai multe afaceri la cheie sunt scoase la vânzare, iar restaurantele se regăsesc printre ele. În ultima săptămână un alt local a fost postat pe o platformă în vederea vânzării acestuia.

O afacere deschisă în perioada pandemiei și poziționată în centrul Sibiului este acum scoasă la vânzare. Numărul mic de clienți și imposibilitatea extinderii terasei restaurantului l-au determinat să ia această decizie.

„Costurile sunt mult prea mari față de cum merge afacerea în general. Vara merge foarte bine zona de centru, în schimb restul lunilor sunt foarte slabe – toamna și primăvara. Am observat că sibienii evită zona de centru când vine vorba de restaurante iar atunci nu poți supraviețui din două, maxim patru luni bune pe an. Într-adevăr noi suntem amplasați mai ciudat și nu putem aduce mai mulți clienți pe terasă pentru că nu ne lasă să o închidem pentru a putea fi folosită și în extrasezon”, spune patronul.

restaurant cu renume din centrul sibiului, scos la vânzare. patron: „costurile sunt mult prea mari”

„Cheltuielile s-au dublat”

Pandemia a reprezentat o perioadă foarte grea pentru restaurantul cu renume. Cu toate că a luat sfârșit, administratorul simte consecințele acesteia și spune că în continuare se confruntă cu lipsa clienților în extrasezon. Patronul restaurantului spune că urmează să se orienteze doar pe partea de delivery.

„Am deschis în pandemie, a fost foarte greu și s-au cheltuit foarte multe resurse și greu le putem recupera. După doi ani de pandemie în care ne-am chinuit, a venit și războiul și costurile sunt foarte mari. Cheltuielile s-au dublat. Restaurantele mai vechi au reușit pentru că au avut „un cheag” de bani. Noi am încercat să oferim servicii calitative și să ne adresăm foarte mult turiștilor, însă nu poți să supraviețuiești cu un om care calcă o dată pe an în restaurant”, povestește patronul.

restaurant cu renume din centrul sibiului, scos la vânzare. patron: „costurile sunt mult prea mari”

Restaurantul History are o suprafață de 145 de metri pătrați și este compus la parter din 3 camere, o camera destinată bucătăriei, zona de depozitare, hol, vestiare și grupuri sanitare. Afacerea se vinde cu tot cu mobilier, mai puțin echipamentul de bucătărie.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Care renume???? au cumparat acolo acum cativa ani si deja au pretentii sa fie pe profit,cumpararea unui astfel de spatiu comercial necesita timp sa recuperezi banii investiti, multe afaceri la cheie sunt mari tepe in centru Sibiului asa ca pune-ti botu repede ca se vinde ca paine calda.