drpd ia în calcul amenajarea unor pasaje pietonale pe valea oltului în zona călimănești
foto Captură Google Maps

Din cauza traficului extrem de aglomerat de pe Valea Oltului, s-a luat decizia construirii unor pasaje pietonale care să-i ferească pe trecători de nebunia de pe șosea în zona Călimănești.

În Vâlcea, pasajele subterane vor fi construite în localitatea Bujoreni, învecinată cu municipiul Râmnicu Vâlcea, dar și în stațiunea Călimănești – Căciulata, în locuri în care s-a observat că siguranța pietonilor nu prea există, aceștia fiind în pericol din cauza traficului intens de pe șosea, dar și că se formează ambuteiaje cauzate de trecerile de pietoni de pe DN7.

Valoarea studiilor de fezabilitate și a proiectelor de execuție se ridică în total la 1,8 milioane de lei, după cum a menționat pentru „Adevărul”, Cristian Tudor, purtătorul de cuvânt al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova.

„DRDP Craiova a lansat în procedură de achiziție publică a studiilor de fezabilitate și proiectelor tehnice  pentru realizarea pasajelor subterane pe DN7 / E81 și DN65.. Vor fi amplasate în zonele cu trafic mare de pietoni, pentru a nu se mai bloca circulația rutieră prin traversarea pietonilor pe partea carosabilă, creându-se binecunoscutele ambuteiaje. Mai mult de atât, va crește foarte mult siguranța pietonilor care traversează strada, în special pe timpul nopții sau când condițiile meteo sunt nefavorabile. Folosind aceste pasaje, siguranța lor va fi garantată”, ne-a asigurat reprezentantul DRDP Craiova, Cristi Tudor, relatează ziarul Adevarul.

Nu se cunoaște deocamdată amplasarea exactă a acestor pasaje și nici o dată precisă când vor urma să fie puse în funcțiune: „Știm pe unde ne dorim, dar studiul de fezabilitate va arăta dacă este posibil să fie construite în zonele dorite. Tot din studiul de fezabilitate vom afla și când anume ar putea fi gata. Fiind vorba însă și de SF (studiu de fezabilitate) și de proiect tehnic licitate, înseamnă că termenul până la execuție va fi unul mai mic, dacă bineînțeles nu vor apărea contestații. Ce pot să vă mai spun este că execuția lor nu va dura mai mult de un an”.

Pasajele subterane pietonale, din stațiunea balneară Călimănești – Căciulata, vor avea până în 200 de metri lungime.

Ultima oră

Comentariul meu