EXCLUSIV Două surori din Sibiu, pilot și copilot la Transylvania Classic. Sfatul lor: "Lăsaţi-vă soţiile la raliu!" (video, foto)

Monica-Maria Crăciun şi Iulia-Teodora Marin sunt două surori din Sibiu, inginere, care au făcut o figură frumoasă, la prima participare la Raliul Transylvania Classic, fiind singurele sibience, pilot şi copilot la clasa Young, cu un BMW Z3 din 1997.  Încurajate de soţii lor să alerge la un raliu, Monica şi Iulia le recomandă tuturor şoferiţelor să încerce experienţa unei competiţii auto.

Raliul – o provocare

„A fost o provocare pentru noi. Soţii noştri au concurat anii trecuţi şi anul acesta ne-am înscris şi noi”, a spus Iulia, pentru Ora de Sibiu.

Pilotul maşinii, Monica, a recunoscut că doreau să le arate soţilor că pot şi ele să participe la raliu. „Chiar le recomand şi altora să fie pilot la raliu. A fost foarte, foarte fain. Am ajuns să vedem şi o grămadă de localităţi din jurul Sibiului, în care nu am ajuns până acum. Au fost multe, multe locuri faine de văzut, inclusiv Transfăgărăşanul care este spectaculos oricând, cu atât mai mult dintr-o maşină decapotabilă”, a declarat Monica, pentru Ora de Sibiu.

EXCLUSIV Două surori din Sibiu, pilot și copilot la Transylvania Classic. Sfatul lor: "Lăsaţi-vă soţiile la raliu!" (video, foto)

Încurajate de soţi, aplaudate de ceilalţi piloţi

Piloţii şi copiloţii de la acest raliu le-au aplaudat pe cele două sibience, lăudate şi de organizatorul Sorin Ittu.

„Ne-am încurajat sau nouă aşa ne place să credem. Noi, aplauzele le-am luat ca pe un compliment”, a mărturisit Monica.

Întrebate dacă au fost încurajate de soţi ca să participe la raliu, cele două neveste au spus: „Ne-au încurajat sută la sută. Au fost mândri de noi, mai ales după prima zi”. Cele două inginere au concurat cu maşina unui prieten, care ” a avut curajul să o lase pe mâna lor”. Despre maşina cu care au mers atât pe Transfăgărăşan, cât şi pe Transalpina, la raliu, Iulia spune că la final este „intactă, fără nicio zgârietură, după tot traseul”.

Sfat pentru şoferiţe: Trebuie să concuraţi la raliu

„Trebuie să concuraţi” – este sfatul pentru şoferiţe, dat de copilotul acestui echipaj feminin. Monica, pilotul este de părere că, „dacă poţi să conduci o maşină clasică, poţi să conduci orice fel de maşină”.

Concluzia celor două sibience este ca sibienii „să îşi lase soţiile să meargă la raliu. Este o experienţă foarte frumoasă şi chiar merită şi pentru doamne, să aibă încredere în ele. Nu există competiţie doar pentru bărbaţi sau doar pentru femei. Şi avem nevoie de mai multe echipaje feminine.”

Transylvania Classic este un raliu care a avut loc la finalul săptămânii la Sibiu şi promovează atât maşinile de epocă, cât şi electricele şi încurajează şi doamnele să ia startul într-o competiţie văzută ca o experienţă de vacanţă, inedită, un mod de a cunoaşte judeţul Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu