directorul cnm astra încurajează evenimentele culturale cu bilet de intrare. „cine vrea cultură de calitate, trebuie să plătească”(video)
Sursa foto: Facebook/ Raluca Turcan

Multe evenimente culturale desfășurate în Sibiu au intrare gratuită, însă Muzeul ASTRA se abate de la „regulă”. Atât intrarea în muzeu, cât și evenimentele organizate sunt contra cost.

La Muzeul ASTRA se plătește bilet de intrare, iar în cazul în care sunt organizate evenimente precum concerte sau festivaluri prețul biletelor variază. Ciprian Ștefan, directorul Complexului Național Muzeal (CNM) Astra, a vorbit, în cadrul emisiunii „Ora de Cultură”, despre cât de important este ca să se perceapă un bilet de intrare. Acesta susține că „cine vrea cultură de calitate trebuie să plătească”.

„Biletul de intrare se va plăti tot timpul, cel puțin cât o să fiu director, pentru că gratuitatea nu înseamnă calitate. Un lucru foarte important pentru noi, cei din instituțiile de stat, este să putem găsi canale de dialog cu cei din zona privată și să construim împreună evenimente. Eu nu sunt capabil, am spus-o și oficial și neoficial, să gestionez un eveniment din zona artelor spectacolului dacă nu aș avea parteneri foarte puternici din Sibiu și din țară și rezultatele s-au văzut. Fie că vorbim de Astra Rock, că vorbim de Wine Fest sau de Guitar Meeting. Se văd rezultatele și ecourile nu doar în Sibiu, ci în țară”, spune Ciprian Ștefan.

YouTube video

„În spatele evenimentelor de la Muzeul Astra stă multă muncă, obligatoriu mai ai nevoie și de alte resurse financiare ca să poți să o pui în practică la un nivel calitativ, ridicat. Contestatari vor fi tot timpul, asta este”, adaugă Ciprian Ștefan.

Directorul Muzeului ASTRA dă exemplu ARTmania

Directorul Muzeului ASTRA a participat la una dintre zilele de la Festivalul ARTmania. Ciprian Ștefan este de părere că acest eveniment, desfășurat în inima Sibiului, este un exemplu de „bună practică”.

„Sincer, eu nu am văzut atâta așa multă lume de când sunt în Sibiu, de când lucrez în cultură, cum a fost anul acesta la ARTmania. Vreau să vă spun că atât puhoi de lume nu a mai fost în oraș. Vorbesc de parcări, cazări și așa mai departe. Nu știu care alt eveniment poate concura cu ARTmania, chiar organizat de instituțiile de stat. ARTmania este un exemplu de bună practică din punctul meu de vedere despre cum un eveniment nu trebuie să fie gratuit. Cine vrea cultură de calitate trebuie să plătească pentru că există niște costuri în spate”, spune directorul Muzeului ASTRA.

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Blocarea la cultura prin bilete piperate inseamna blocarea dezvoltarii inlectualitatii populatie. Lasati bilete mari si la urma ne miram unde ne aflam. Pt o dezvoltare cat mai buna accesul la cultura trebuie sa fie liberrr