aeroportul din sibiu vrea reluarea rutelor care aveau trafic. „continuăm abordarea în permanență a companiilor aeriene”
Sursă: Aeroportul Sibiu

Mai multe companii aeriene au renunțat la rute cu plecare de pe aeroportul din Sibiu din diverse motive. În același timp, Aeroportul Internațional Ghimbav – Brașov are mai multe curse regulate decât cel din Sibiu și poate fi considerat o nouă concurență.

Aeroportul Internațional Sibiu ia în considerare atât redeschiderea anumitor rute, cât și diversificarea zborurilor către noi destinații. Pentru ca noi zboruri să apară pe harta Sibiului este nevoie de cerere și de un flux de trafic constant. De exemplu, o rută operată cu aeronave cu o capacitate de 180 locuri cu o frecvență săptămânală de două zboruri trebuie să asigure un flux de trafic constat de minim 640 pasageri săptămânal care pot sau nu genera un profit rezonabil companiei aeriene.

Aeroportul Internațional Sibiu are „un potențial uriaș neexploatat”, în ceea ce privește atragerea unor noi rute viabile. „Mediul extrem de competitiv în care activăm impune o diferențiere a ofertei cu care Aeroportul Internațional Sibiu se prezintă în fața operatorilor aerieni. Astfel, cu excepția factorilor externi pe care nu îi putem influența, respectiv întinderea arealului deservit corelat cu densitatea populației din acest areal care joacă un rol important în decizia unei companii aeriene întrucât reflectă direct potențialul pieței, ne concentrăm acțiunile în a ”influența” deciziile acestora prin furnizarea de date relevante, adaptarea politicii comerciale la condițiile de piață existente și/sau aplicarea de mecanisme de tipul ajutoarelor de stat care să ducă la consolidarea și la creșterea atractivității Aeroportului Internațional Sibiu pe termen mediu și lung în vederea diversificării conexiunilor aeriene oferite către comunitate”, transmite purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internațional Sibiu, Alexandra Păcurar.

Concurență pentru aeroportul din Sibiu

Reprezentanții aeroportului din Sibiu dau exemplu perioada 2021, respectiv 2022, timp în care o companie aeriană a deschis nouă noi destinații prin intermediul subvențiilor de la stat, cu scopul stimulării traficului de pasageri prin oferirea de noi opțiuni de călătorie. În continuare, Aeroportul Internațional Sibiu urmărește să redeschidă anumite rute cu plecare din Sibiu care aveau trafic.

„În condițiile în care deservim un areal cu o densitate de aeroporturi ridicată, pentru a aborda provocările emergente ne concentrăm spre acțiuni care să asigure sustenabilitate pe termen lung atât în rândul tuturor companiilor aeriene tradiționale, cât și low-cost. Nu există o rețetă a succesului însă se pot crea factori conjuncturali care să îl asigure. În continuare ne vom orienta spre a practica o politică comercială adaptată atât condițiilor de piață curente, cât și specificului de operare al fiecărui tip de operator, continuăm abordarea în permanență a companiilor aeriene partenere și nu numai, care este o activitate continuă a aeroportului în atingerea obiectivelor în ceea ce privește rețeaua de rute. Sperăm să capitalizăm pe termen lung toate acțiunile întreprinse în ultima perioadă”,  potrivit conducerii Aeroportului Internațional Sibiu.

„Cu siguranță sunt în atenția noastră rute care nu au fost operate de la Sibiu”

Rutele noi, dar și o parte din rutele suspendate, care făceau trafic, se află pe lista aeroportului din Sibiu pentru a fi reluate. Conducerea aeroportului susține că deschiderea a unor noi destinații se arată a fi un proces complex de negociere și de durată având în vedere contextul competitiv în care acționează aeroportul din Sibiu.

„Cu siguranță sunt în atenția noastră rute care nu au fost operate de la Sibiu care ne indică potențial, precum și o parte dintre rutele suspendate care au generat trafic relevant și care din diverse motive nu mai fac parte din rețeaua de rute actuală. Nu vom nominaliza o destinație anume întrucât deschiderea unei rute nu este o decizie a aeroportului, ci a companiei aeriene ce are la bază o serie de factori care necesită a fi analizați considerând propunerile de rute primite din partea aeroportului; un element este determinarea cererii, spre exemplu o rută operată cu aeronave cu o capacitate de 180 locuri cu o frecvență săptămânală de două zboruri trebuie să asigure un flux de trafic constat de minim 640 pasageri săptămânal care pot sau nu genera un profit rezonabil companiei aeriene”, transmit reprezentanții Aeroportului Internațional Sibiu.

Citește și: Lămuriri despre anularea zborurilor de la Sibiu la București. Aeroportul dezvăluie motivul real al deciziei celor de la Air Connect

Ultima oră

Comentariul meu