sibian prins băut la volan pe dn1 la veștem. soția și un copil minor se aflau în mașină
foto: arhivă

Un sibian de 40 de ani, s-a ales cu dosar penal după ce s-a urcat băut la volanul unui autoturism. Șoferul a fost oprit pentru control pe DN1 la Veștem, iar în mașină se afla soția și un copil minor.

”În seara zilei de 11 august, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control în trafic un sibian de 40 de ani în timp ce conducea un autoturism pe DN1, în zona PC Veștem.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0, 42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul se afla în mașină alături de soția și copilul său minor.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.” transmite Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Polițiștii vă recomandă:

Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive ori dacă nu dețineți permis de conducere.

Consumul de alcool poate afecta condusul autovehiculului prin faptul ca acesta cauzează:

• deficiențe de vedere;
• încetinirea reflexelor;
• reducerea concentrării și a vigilenței;
• crearea unei stări de relaxare și somnolență, ceea ce te poate determina să adormi la volan;

Nu vă puneți viața în pericol urcându-vă în autovehicule conduse de persoane care nu dețin permis de conducere, aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive!

Polițiștii continuă activitățile de prevenire și informare a conducătorilor auto pe toată durata minivacanței.

Ultima oră

Comentariul meu