Lucrări de ridicare a restricțiilor de viteză pe calea ferată în zona Tălmaciu - Sibiu
foto Arhivă

Lucrări de ridicare a restricțiilor de viteză pe calea ferată în Regionala Brașov: Circulație mai rapidă pe 20 de kilometri.

Conform publicatiei clubferoviar.ro, Regionala Brașov a demarat un amplu program de modernizare a infrastructurii feroviare, având ca obiectiv ridicarea restricțiilor de viteză pentru a permite circulația trenurilor cu o viteză de până la Lucrări de ridicare a restricțiilor de viteză pe calea ferată în regiunea Brașov: Circulație mai rapidă pe 20 de kilometri.Aceste lucrări sunt denumite „Quick Wins” și sunt în prezent în desfășurare pe o lungime totală de 20 de kilometri între Teiuș – Aiud, Unirea – Războieni și Tălmaciu – Sibiu, scrie monitorulexpress.ro

Conform informațiilor furnizate de Societatea Regională de Căi Ferate Brașov (SRCF Brașov), această inițiativă face parte dintr-un efort mai larg de modernizare a rețelei feroviare și de creștere a eficienței circulației feroviare. Lucrările sunt realizate în cadrul a șapte loturi distincte, dintr-un total de 21 de loturi contractate între luna decembrie 2022 și luna mai 2023.

Pentru a asigura siguranța lucrătorilor și a călătorilor în timpul desfășurării lucrărilor, SRCF Brașov a implementat măsuri speciale de organizare a traficului feroviar. În prezent, trenurile de călători circulă temporar pe FIRUL II în zonele de lucrări, cu restricție de viteză de 50 km/oră în jurul șantierelor. Această abordare asigură protecția adecvată a muncitorilor și permite progresul rapid al lucrărilor.

Cele 21 de contracte semnate în valoare totală de 418,13 milioane de lei (cu TVA) vizează îmbunătățirea infrastructurii feroviare pentru a permite atingerea unei viteze maxime de 120 km/oră. Acest proiect este finanțat din fonduri nerambursabile PNRR și vizează eliminarea restricțiilor de viteză, creșterea eficienței operaționale și reducerea impactului asupra mediului înconjurător.

Printre lucrările în desfășurare se numără demontarea și înlocuirea elementelor de infrastructură, precum șine și traverse, compactarea, profilarea și consolidarea terasamentelor, precum și alte etape de modernizare necesare pentru a permite circulația la viteze mai mari.

Prin aceste investiții semnificative în infrastructura feroviară, SRCF Brașov are în vedere îmbunătățirea serviciilor de transport feroviar și crearea unui mediu mai eficient și sigur pentru călători. Lucrările de modernizare și ridicare a restricțiilor de viteză sunt un pas important către dezvoltarea continuă a rețelei feroviare din regiunea Brașov.

Ultima oră

Comentariul meu