o mie de euro pentru un loc în arest. a pățit-o un sibian fără permis care a vrut să mituiască un polițist
foto: arhivă

Un sibian în vârstă de 29 de ani, din Cârța, a fost reținut de polițiști după ce, în cursul zilei de joi, a încercat să mituiască un polițist. Individul i-a propus agentului să-i ofere 1.000 de euro ca să îl scape de un dosar penal pentru că a condus fără permis.  

În data de 10.08.2023 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reținerea unui bărbat în vârstă de 29 ani din comuna Cârţa, judeţul Sibiu pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

„Din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză până în acest moment procesual rezultă că la data de 10.08.2023, bărbatul în vârstă de 29 ani a remis suma de 1000 de euro cu titlu de mită unui agent de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Marpod pentru a-l determina pe acesta să nu își îndeplinească corespunzător îndatoririle de serviciu și să conducă cercetările în dosarul penal în care inculpatul era cercetat pentru infracţiunea de conducere a unui autovehicul fără permis într-o manieră în care să nu îi fie antrenată răspunderea penală pentru săvârșirea acestei infracţiuni”, informează prim procurorul adjunct Ruginosu Mihaela, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

În cursul zilei de 11 august, procurorul a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile.

Pe parcursul cercetărilor penale procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu şi din cadrul Brigăzii Operațiuni Speciale Alba Iulia.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.    

Ultima oră

Comentariul meu