dani coman a anunțat când iese fc hermannstadt din insolvență. ”anul acesta nu este o soluție”

Invitat la Ora de Sport, un produs online realizat de Ora de Sibiu, președintele lui FC Hermannstadt, Dan Coman a vorbit deschis despre situația financiară a clubului.

În studioul Ora de Sibiu, conducătorul clubului FC Hermannstadt, Dani Coman a discutat despre insolvența clubului. Coman nu crede că este o opțiune ca FC Hermannstadt să iasă din insolvență în acest an și a explicat motivele.

Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

”Nu cred că este o soluție să ieșim din insolvență. Anul ăsta nu e o soluție. În primul rând, trebuie să stabilizăm clubul din toate punctele de vedere. Aici mă gândesc la din punct de vedere financiar să se stabilizeze, să ne facem un buget și pentru anul viitor, să ne gândim ce obiective ne propunem anul viitor. Dacă ne vom stabiliza și sportiv, să ne facem o echipă cu care să ne luptăm pentru cupele europene anul viitor, da, e o soluție să ieșim din insolvență. Dar, în momentul de față am început campionatul, indiferent dacă ieșim acum sau peste o jumătate de an, nu putem juca în vara anului viitor în cupele europene și atunci nu cred că e o soluție, din punctul meu de vedere” a declarat conducătorul clubului sibian.

FC Hermannstadt este în insolvență din septembrie 2021, atunci când clubul a semnalat datorii de cinci milioane de euro. Ulterior, acestea s-au redus semnificativ, la circa 300 mii euro, prin aprobarea planului de reorganizare, care este valabil până în 2025.

”Monitorizare din trei în trei luni”

Regulile care trebuie respectate în insolvență împiedică clubul FC Hermannstadt să dea salarii mai mari comparativ cu un jucător care pleacă. ”Trebuie să înțelegem că suntem în insolvență, că avem monitorizare din 3 în 3 luni, că avem un prag de rentabilitate și un acord de consiliere cu Federația Română de Fotbal de care trebuie să ne ținem. Noi nu putem aduce un jucător cu nivelul salarial mai mare decât cel care pleacă. Și atunci, paradoxul este că noi dăm un jucător afară sau își termină contractul, că nu mai e bun pentru FC Hermannstadt și vrem să aducem altul la nivel salarial, la fel sau mai mic, dar să fie jucător mai bun”.

dani coman a anunțat când iese fc hermannstadt din insolvență. ”anul acesta nu este o soluție”

Salariile, la zi!

Dani Coman a anunțat că salariile sunt la zi la FC Hermannstadt, fiind restante doar bonusurile de performanță de sezonul trecut. Sibiul are stabilitate financiară, iar jucătorii înțeleg când salariile întârzie pentru perioade scurte de timp.

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

”În momentul de față sunt cu salariile la zi, chiar miercuri le-am plătit un salariu. Sunt restanțe doar la bonusurile de sezonul trecut, dar se vor plăti și acelea. Mizam foarte mult pe meciul cu FCSB, pe banii pe care îi adunam din bilete și atunci lucrurile erau mult mai simple. Dar, sunt niște băieți înțelegători, chiar dacă uneori mă mai supără ei. Sunt înțelegători și de fiecare dată am înțeles că sunt alte probleme, mult mai grave decât o întârziere de două, trei săptămâni sau o lună de zile. Eu sper ca lucrurile să intre totuși pe un făgaș normal, pentru că normalitatea, din punctul meu de vedere, e ca pe data de 25, dacă trebuie să plătești salariul jucătorilor, să fie plătit. Da, sunt și alte probleme, nu numai în fotbal și în alte, la orice nivel, din punct de vedere economic. N-aș putea spune că excelăm. Dar, repet, trebuie să înțelegem că mai sunt momente când mai sunt întârzieri de plată. Chiar vorbeam cu Murgia și îmi spunea de situația financiare din Italia. În Italia sunt întârzieri la marile echipe de două trei luni și atunci noi ne supărăm că întârzie conducătorii două-trei săptămâni?”  a declarat Dani Coman la Ora de Sport, emisiune moderată de redactorul șef Dragoș Popescu.

Emisiunea cu Dani Coman ca invitat special la Ora de Sport va fi difuzată integral sâmbătă.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu