a woman vacuuming while jumping
Foto RDNE Stock project on Pexels.com

Aspiratorul este principalul dispozitiv de curățenie, nelipsit din gospodării. Funcția sa principală, cea de a trage aerul, este folosită pentru a curăța o varietate de suprafețe, începând cu podeaua. Mai mult decât atât, există anumite modele performante care igienizează și absorb microbii foarte mici de pe suprafețe, astfel curățând în totalitate o încăpere.

Fiind un dispozitiv atât de utilizat, este esențial să alegi un model eficient și calitativ. Îți va fi mai ușor să faci acest lucru dacă vei citi, în continuare, articolul. Mai departe vom vorbi despre tipurile de aspiratoare și caracteristicile la care să fii atent atunci când vrei să cumperi un model.

Tot ce trebuie să știi

Pentru a putea da detalii mai exacte vom lua ca exemplu câte un model de aspirator de la mărci diferite:

  1. Aspirator Karcher (clasic)

Modelele de aspirator Karcher, fie ele cu sac, fără sac sau fără fir, au un raport foarte bun calitate-preț. Există modele pentru toate buzunarele, însă drept exemplu vom lua unul multifuncțional WD. Este foarte important de reținut că același model al unui aspirator poate veni în mai multe versiuni, astfel încât să se potrivească pentru nevoile fiecăruia. Prin urmare, există câteva detalii importante pe care trebuie să le urmărești dacă vrei să cumperi un aspirator care să îți satisfacă nevoile. Primul aspect este capacitatea de stocare. Fie că modelul de aspirator Karcher are sac sau rezervor de praf, acest detaliu influențează în mod direct eficiența aparatului. Cu cât capacitatea este mai mare, cu atât vei termina mai repede de aspirat, fără să pierzi timp cu schimbarea sacului sau curățarea rezervorului.

Este foarte important să evaluezi mărimea locuinței tale. Dacă locuiești într-un loc cu mult spațiu, este recomandat să alegi un cablu de alimentare mai lung, pentru a reuși să aspiri peste tot fără să schimbi des prizele.. Totuși, dacă locuiești într-un loc mai restrâns, există și varianta unui cablu mai scurt. Un alt detaliu tehnic pe care trebuie să îl verifici sunt opțiunile de aspirare. Cele mai populare sunt aspirarea umedă și uscată. Aceste funcții ajută curățarea în funcție de tipul de suprafață aspirat. De asemenea, sunt foarte importante și accesoriile de care produsul dispune. Majoritatea modelelor au cel puțin un cap de schimbare, pentru locuri unde se ajunge mai greu. Totodată, asigură-te că modelul de aspirator Karcher pe care îl cumperi va avea filtru de hârtie inclus. Filtrul stochează particulelor de praf și le reduce riscul de răspândire.

  1. Aspirator Dyson (vertical)

Aspiratoarele verticale sunt cunoscute pentru autonomia și puterea mare de aspirare pe care le au. Aspiratoarele verticale de la Dyson au o baterie foarte eficientă cu mai multe moduri de funcționare. Unul dintre acestea este modul Eco, unde puterea este redusă, însă timpul de funcționare este crescut. Cu cât puterea crește, cu atât autonomia scade. Totuși, această problemă poate fi rezolvată prin achiziționarea unui model cu o baterie mai potentă. De asemenea, aspiratoarele verticale de la Dyson au o tehnologie specială, prin care luminează podeaua cu o rază LED care arată bacteriile și praful invizibile pentru ochiul liber. Totodată, aspiratorul vertical este cunoscut pentru ușurința cu care ajunge în locuri greu accesibile. Fiecare model de la Dyson are câteva perii speciale pentru diferite suprafețe sau pentru locuri înguste. Un mic dezavantaj al acestui tip de aspirator este spațiul redus de stocare.

  1. Aspirator robot

Principalele avantaje ale acestui tip de aspirator sunt confortul și economia de timp. Aspiratorul poate fi programat să aspire fără a fi nevoie de prezență sau asistență umană. Selectezi unul dintre programele de curățare, iar în timp ce acesta își face treaba tu continui restul igienizării. Modul de funcționare este complex și oferă o varietate de opțiuni. De exemplu, aspiratorul poate fi programat să pornească la o anumită oră sau zi din săptămână. Prin această metodă aparatul face curățenie automat, chiar și când nu ești acasă.

Aspiratoarele robot sunt dotate cu senzori și tehnologii de navigare inteligentă pentru a scana împrejurimile. Acest lucru le permite să evite obstacolele și să se deplaseze eficient prin casă fără să lovească mobilierul sau alte obiecte. Deși acoperă o arie mai mică, acest tip de dispozitive sunt la fel de eficiente ca oricare alt aspirator. Sunt dotate cu perii laterale care adună murdăria și praful de pe podea, dar și de la colțuri. De asemenea, majoritatea modelelor mai noi au o aplicație pentru telefon. Prin instalarea aplicației poți programa sau controla aspiratorul nefiind aproape de dispozitiv. Totodată, fiind un aparat inteligent, poți salva profilul de curățare al unei încăperi în urma unei sesiuni de aspirare. Dispozitivul va reține perimetrul, iar tu vei putea seta nivelul de putere sau alte preferințe în funcție de încăpere.

Consultă magazinele virtuale înainte să cumperi un produs și compară dispozitivele disponibile pentru a afla care este cel potrivit pentru tine.

Ultima oră

Comentariul meu