fapta de altruism a părinților lui victor, băiețelul din sibiu diagnosticat cu o boală rară: au donat 40.000 de dolari pentru copiii bolnavi
foto: arhivă personală familia Dinescu

Nu contează cât dăruiești, ci câtă iubire pui în dăruire, este îndemnul părintelui Nicolae Steinhardt. Valentin și Adelina Dinescu, părinții micuțului Victor, băiețelul diagnostic cu o boală rară, au continuat misiunea lor și, în semn de mulțumire față de toți oamenii care i-au ajutat, au donat 40.000 de dolari către Fundația Polisano, prin proiectul Reheart.care, ajutând copiii cu malformații cardiace care au nevoie disperată de operații. Datorită oamenilor de bine, la fel cum sunt ei, Victor a primit gratuit tratamentul de care avea atât de mare nevoie! 

Ziua de luni, 11 aprilie 2022, este ziua care le-a marcat viața Adelinei și lui Valentin Dinescu. Mergeau cu copilul lor, în vârstă de 11 luni, la doctor, pentru un control medical și au aflat că suferă de o boală necruțătoare: SMA (amiotrofice musculară spinală), o boală genetică rară care atacă celulele nervoase responsabile de mișcările voluntare. Aveau să afle că, pe măsură de acești neuroni sunt distruși, Victor își va pierde capacitatea de a face mișcări simple pe care orice copil de vârsta lui le poate face cu ușurință. 

Părinții micuțului au luptat cu forțe de care nu credeau că sunt capabili. Timpul era scurt, iar tratamentul salvator pentru Victor se putea face în afara României și costa 2,1 milioane de euro. Părea imposibil să strângă toată această sumă în doar câteva luni. Dar au reușit! 

Cea mai mare campanie de strângere de fonduri din România 

În acea perioadă a început cea mai mare campanie de strângere de fonduri din România: Together for Victor. Mii de oameni s-a mobilizat și au reușit să strângă, prin donații, suma colosală de care avea nevoie micuțul Victor. Pe parcursul acestei călătorii, s-au alăturat și oamenii de la Reheart, un proiect al Fundației Polisano. „Deși misiunea noastră este să sprijinim copiii cu malformații cardiace, ne-a atras posiblitatea de a ajuta și copiii diagnosticați cu boli rare”, spun reprezentanții Reheart. 

Astfel, din tot efortul depus, Reheart și Together for Victor au creat o comunitate puternică, unită de un scop mult mai mare ca ei, acela de a schimba parcursul altor copii care au primit acest diagnostic crunt. 

Familia Dinescu, ajutor pentru copiii cu malformații cardiace

Victor a primit gratuit tratamentul la Viena și, în acest moment, este în proces de recuperare. O mare parte din suma strânsă a fost redistribuită către alte organizații, întorcând astfel tot binele primit. Valentin și Adelina Dinescu, părinții micuțului, au donat 40.000 de dolari din fondurile strânse către Fundația Polisano, prin proiectul Reheart.care, care astfel poate pregăti misiuni operatorii pentru copiii cu malformații cardiace, care au disperată nevoie de operații ce vor face diferența între viață și moarte. 

„Umanitatea a primit dovada că, într-o lume frământată de griji cotidiene, de războaie, de zbateri individuale, un scop comun are capacitatea a uni mii de oameni, iar basmele noastre populare au dreptate: binele învinge de fiecare dată”, spun cei de la Reheart, care adaugă că sunt mândri că au făcut parte din această poveste. 

Reheart va continua să sprijine copiii cu boli cardiace, dar și pe cei cu boli rare, prin campanii de strângeri de fonduri, iar sibienii care doresc să ajute, pot afla cum urmărindu-le activitatea pe https://linktr.ee/reheart.care și pe https://fundatiapolisano.ro

Ultima oră

Comentariul meu